OnePlus και Oppo συγχωνεύουν τα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξής τους

Στα πρότυπα της Xiaomi
22 Ιανουαρίου 2021 10:54
OnePlus και Oppo συγχωνεύουν τα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξής τους

Αποκλειστικές πληροφορίες από πηγές του DoNews που δεν ήθελαν να κατονομαστούν, έκαναν λόγο για μία συγχώνευση των τμημάτων R&D μεταξύ OnePlus και Oppo και τώρα έρχεται μία επίσημη δήλωση από την OnePlus που επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός. Μάλιστα διευκρινίζεται πως οι νέοι υπάλληλοι που θα προσληφθούν σε αυτό το τμήμα, θα προσληφθούν από την Oppo και όχι από την OnePlus. Η συγχώνευση έλαβε χώρα το Δεκέμβριο αλλά δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

Για να μεγιστοποιήσουμε τους πόρους μας και να βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης την OnePlus, είμαστε στη διαδικασία ενσωμάτωσης των R&D δυνατοτήτων μας με την OPLUS, το μακροχρόνιο επενδυτή μας. Η OnePlus θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και θα εργάζεται για να παρέχει την καλύτερη εμπειρία χρήστης για τους υπάρχοντες και τους μελλοντικούς χρήστες OnePlus.

Η στενή σχέση OnePlus και Oppo είναι οφθαλμοφανής εδώ και χρόνια στα τηλέφωνα των δύο εταιριών. Η OPLUS είναι ένα επενδυτικό group το οποίο επιβλέπει OnePlus, Oppo και Realme, ενώ και οι δύο εταιρίες λειτουργούν υπό την ομπρέλα της μητρικής εταιρίας BBK και πολλές φορές ξέρουμε τι να περιμένουμε από τις OnePlus συσκευές απλά κοιτώντας τις αντίστοιχες της Oppo.

Παρά τις ομοιότητες στο hardware, οι ομάδες ανάπτυξης software της OnePlus και της Oppo θα παραμείνουν ξεχωριστές, καθώς τόσο το OxygenOS όσο και το ColorOS απευθύνονται σε διαφορετικές αγορές.

Είναι παρόμοιο με τη σχέση μεταξύ Xiaomi και Redmi, οι οποίες μοιράζονται το ίδιο R&D σύστημα. – Oppo insider