Έρχεται το τέλος της LG στα smartphones

Παρά τη διάψευση των φημών
21 Ιανουαρίου 2021 10:17
Έρχεται το τέλος της LG στα smartphones

Η LG μπορεί να παρουσίασε μία επεκτεινόμενη οθόνη smartphone μόλις πριν δύο εβδομάδες στη CES 2021, ωστόσο οι φήμες πως θα αποσυρθεί από τη smartphone βιομηχανία ολοένα και πληθαίνουν. Πριν λίγες μέρες η LG αποφάσισε να διαψεύσει αυτές τις φήμες, με τον Ken Hong, επικεφαλής επικοινωνίας της εταιρίας, να δηλώνει πως οι φήμες είναι “εντελώς αναληθείς και χωρίς βάση. Δε θα δώσω καν αξία στις φήμες με μία δήλωση”.

Τώρα η υπόθεση βλέπει ακόμα μία ανατροπή, καθώς διέρρευσε στη δημοσιότητα μία εσωτερική επιστολή του CEO της εταιρίας, η οποία κάνει λόγο για μία τεράστια αλλαγή στο mobile τμήμα της. Η Korea Herald μεταφέρει το κείμενο:

Ανεξαρτήτως της όποιας αλλαγής στην κατεύθυνση του smartphone τμήματος, η εργασία θα διατηρηθεί, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εφόσον ο ανταγωνισμός στη διεθνή αγορά για τις κινητές συσκευές γίνεται έντονος, είναι καιρός για την LG να πάρει μία ψυχρή απόφαση και να κάνει την καλύτερη επιλογή. Η εταιρία σκέφτεται όλα τα πιθανά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της πώλησης, της απόσυρσης και τη σμίκρυνση του smartphone τμήματος.

Πρόσθεσε επίσης:

Το mobile τμήμα έχει συγκεντρώσει απώλειες 5 τρισεκατομμυρίων γουόν τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα παρέδιδαν δυνατά οικονομικά αποτελέσματα σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σύμφωνα με την Counterpoint, η LG απέστειλε μόλις 6.5 εκατομμύρια τηλέφωνα στο τρίτο τρίμηνο του 2020, μείωση από τα 7.2 εκατομμύρια, καταλαμβάνοντας το αδιάφορο ποσοστό του 2% της παγκόσμιας αγοράς. Αλλά ενώ οι πωλήσεις δεν είναι καλές, η εταιρία έχει φέρει πολλά καινοτόμα προϊόντα οπότε ελπίζουμε για χάρη του ανταγωνισμού να μη φτάσουμε στο σημείο να βγούμε από την αγορά των smartphones.