Ο...αγρότης Bill Gates έχει τις μεγαλύτερες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης στις ΗΠΑ

Σχεδόν όσο ο νομός Πρέβεζας
18 Ιανουαρίου 2021 14:02
Ο...αγρότης Bill Gates έχει τις μεγαλύτερες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης στις ΗΠΑ

Ο Bill Gates, ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο οποίος έχει κάνει συνώνυμο το όνομά του με τον κόσμο της τεχνολογίας, αποκαλύπτεται πως είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το The Land Report, ο Gates έχει φέρει στην κατοχή του σταδιακά περίπου 1 εκατομμύριο στρέμματα αγροτικής γης, όσο δηλαδή και η έκταση του νομού Πρέβεζας.

Οι εκτάσεις του είναι διεσπαρμένες σε όλες τις ΗΠΑ, με τις μεγαλύτερες στη Louisiana (280.000 στρέμματα), στο Arcansas (194.000) και στη Nebraska (104.000). Η γη είναι είτε στο όνομά του είτε σε τρίτες εταιρίες όπως η Cascade Investments, η προσωπική εταιρία επενδύσεων του Gates.

Δεν είναι ξεκάθαρο το πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι εκτάσεις, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν τους στόχους του Bill and Melinda Gates Foundation. Το 2008 το ίδρυμα ανακοίνωσε μία πρωτοβουλία $300 εκατομμυρίων για να προωθήσει βιώσιμες σοδειές υψηλής απόδοσης στην υποσαχάρια Αφρική και στη Νότια Ασία, ενώ έχει επενδύσει και στην ανάπτυξη “υπερ-σοδειών” ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή. Πέρυσι, ανακοινώθηκε το Gates Ag One, μία μη κερδοσκοπική με στόχο την επίτευξη αυτών των στόχων.

Να σημειωθεί πάντως πως ενώ ο Gates είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος καλλιεργήσιμης γης στις ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος κάτοχος εκτάσεων στις ΗΠΑ γενικότερα είναι ο John Malone, γίγαντας των media, με 8.900.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και δασών, όσο οι νομοί Αττικής και Λάρισας μαζί.

Tags: