Intel CEO: Θα έχουμε καλύτερα προϊόντα από την "lifestyle" Apple

“Καρφιά” για τα νέα M1 chips της Apple
16 Ιανουαρίου 2021 11:36
Intel CEO: Θα έχουμε καλύτερα προϊόντα από την "lifestyle" Apple

Η Intel έχει πλέον νέο CEO, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα το Φεβρουάριο, δεν άργησε όμως να προσφέρει από τώρα τη νέα κατεύθυνση της Intel. Ο Pat Gelsinger, μιλώντας στη τοπική εφημερίδα The Oregonian, έθεσε τις βάσεις της στρατηγικής της Intel για να ανταγωνιστεί τα M1 chips της Apple.

Πρέπει να παραδώσουμε καλύτερα προϊόντα στο PC οικοσύστημα από οτιδήποτε φτιάχνει μία lifestyle εταιρία στο Cupertino. Πρέπει να είμαστε τόσο καλοί στο μέλλον.

Η περιφρόνηση στο πρόσωπο της Apple με το χαρακτηρισμό lifestyle είναι προφανής, θεωρώντας δεδομένο πως μία chip εταιρία όπως η Intel μπορεί να τα πάει καλύτερα από την Apple. Η Apple απομακρύνθηκε από την Intel αφού τον Ιούνιο παρουσίασε τα Macs με δικό της chip, το M1, προσφέροντας εντυπωσιακές επιδόσεις και διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με τα υπάρχοντα Macs με Intel.

Η Intel πρέπει πλέον να ανταγωνιστεί Apple, AMD και άλλους, μετά από χρόνια προσπαθειών να μεταβεί στην αρχιτεκτονική των 10nm, ενώ τα 7nm θα καθυστερήσουν τουλάχιστον μέχρι το 2022. Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει αν θα αναθέσει πλέον την κατασκευή των chip της σε τρίτες εταιρίες (TSMC, Samsung) με τη μέθοδο του outsourcing. Όπως σημειώνει όμως η The Oregonian, η απόφαση ίσως να καθυστερήσει μέχρι να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης ο νέος CEO.