Το WhatsApp φρενάρει τις αλλαγές στην πολιτική ιδιωτικότητας

Επειδή έχουν “μπερδευτεί” οι χρήστες
16 Ιανουαρίου 2021 10:05
Το WhatsApp φρενάρει τις αλλαγές στην πολιτική ιδιωτικότητας

Το WhatsApp συνεχίζει να χάνει χρήστες λόγω της νέας πολιτικής ιδιωτικότητας που ανακοίνωσε, με την οποία έδωσε τελεσίγραφο στους χρήστες πως είτε θα δεχθούν το διαμοιρασμό των δεδομένων τους με το Facebook είτε θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν το WhatsApp μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου. Η εταιρία προσπάθησε να αποσαφηνίσει τι σημαίνει η συμμετοχή του Facebook, με νέο FAQ, φαίνεται όμως πως δεν είχε τα αποτελέσματα που έλπιζε.

Έτσι, καθυστερεί τις αλλαγές στην πολιτική ιδιωτικότητάς του για να δώσει περισσότερο χρόνο στους χρήστες να διαβάσουν και να καταλάβουν την κατάσταση, μιας και τους θεωρεί “μπερδεμένους”.

Μεταφέρουμε αργότερα την ημερομηνία στην οποία ζητάμε από τους χρήστες να διαβάσουν και να αποδεχτούν τους όρους. Κανένας λογαριασμός δε θα διαγραφεί στις 8 Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα κάνουμε περισσότερα για να ξεκαθαρίσουμε την παραπληροφόρηση γύρω από το πώς λειτουργεί η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια στο WhatsApp. Έπειτα θα ζητήσουμε σταδιακά από τους χρήστες να ελέγξουν την πολιτική όποτε τους βολεύει, πριν οι νέες επιλογές επιχειρήσεων να γίνουν διαθέσιμες στις 15 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του WhatsApp ωφέλησε τις ανταγωνιστικές εφαρμογές, αφού το Telegram είδε 25 εκατομμύρια νέους χρήστες μέσα σε 72 ώρες.