Ξαφνικός εφιάλτης για τη Xiaomi – Τρώει «μαύρο» από την αμερικανική κυβέρνηση

Σενάρια για σκηνικά Huawei
15 Ιανουαρίου 2021 20:02
Ξαφνικός εφιάλτης για τη Xiaomi – Τρώει «μαύρο» από την αμερικανική κυβέρνηση

Παρόλο που απομείνει λιγότερο από μια εβδομάδα μέχρι η εξουσία να αλλάξει χέρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τράμπ ξεκίνησε έναν ξαφνικό πόλεμο με έναν ακόμη τεχνολογικό γίγαντα της Κίνας. Ο λόγος γίνεται για τη Xiaomi, η οποία ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπη με ένα σκηνικό που είναι σίγουρα γνώριμο στην ανταγωνιστική της Huawei. Για την ιστορία, μετά τα γεγονότα που θορύβησαν πέρυσι τη βιομηχανία, η Huawei δε μπορεί να συνεργαστεί πλέον με τους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς και κατά συνέπεια τα νέα της Android smartphones κυκλοφορούν χωρίς Google εφαρμογές και εφαρμογές.

Τι συνέβη όμως με τη Xiaomi; Όπως μεταφέρει το παγκόσμιο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση πρόσθεσε εννέα εταιρίες από τη Κίνα, μεταξύ των οποίων και η Xiaomi, στην μαύρη λίστα με τις εταιρίες που ελέγχονται από τον Κινεζικό στρατό. Αν η κυβέρνηση του Μπάιντεν δεν αλλάξει την απόφαση, οι Αμερικανοί επενδυτές θα πρέπει υποχρεωτικά να μεταβιβάσουν τις συμμετοχές τους στις εταιρείες αυτές μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2021.

Στην ίδια λίστα βρίσκεται ήδη και η Huawei, ωστόσο αυτό που την εμποδίζει πραγματικά είναι ότι περιλαμβάνεται και στην λίστα των απαγορευμένων εταιριών του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Επομένως, για την ώρα δεν διατρέχει ακόμη κίνδυνος οι συσκευές της Xiami να έχουν την ίδια μοίρα. Ωστόσο είναι σίγουρα η αρχή ενός εφιάλτη για την εταιρία, η οποία διαφήμιζε μέχρι και στις συσκευασίες της το πλεονέκτημά της έναντι της Huawei.

Μιλώντας στο The Verge, ένας αντιπρόσωπος της Xiaomi δήλωσε πως η εταιρία εξετάζει τις πιθανές συνέπειες αυτής της απόφασης. Συγχρόνως, δήλωσε:

Η Xiaomi λειτουργεί σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς, οπουδήποτε διεξάγει τις δραστηριότητές της. Η Xiaomi δεν ανήκει, δεν ελέγχεται και δεν συνδέεται με τον κινεζικό στρατό και δεν είναι «Κομμουνιστική Κινεζική Στρατιωτική Εταιρεία».

Μείνετε συντονισμένο στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο.