Τα Galaxy S21 δε θα έχουν φορτιστή για να υποστηριχθούν οι επιλογές της κοινότητας

Και θα ακολουθήσουν και άλλα
15 Ιανουαρίου 2021 10:25
Τα Galaxy S21 δε θα έχουν φορτιστή για να υποστηριχθούν οι επιλογές της κοινότητας

Το ντόμινο της αφαίρεσης των φορτιστών από τα smartphones ξεκίνησε με το iPhone 12 και όσο κι αν ειρωνεύονταν οι υπόλοιπες εταιρίες την κίνηση, ξεκινώντας ολόκληρες marketing εκστρατείες διαλαλώντας πως τα δικά τους μοντέλα περιλαμβάνουν φορτιστή, τα ντόμινο ξεκίνησαν να πέφτουν και φαίνεται πως δε θα σταματήσουν.

Η νέα σειρά Galaxy S21 της Samsung έρχεται με νέα, πιο λεπτή συσκευασία στην οποία δεν περιέχεται φορτιστής και ακουστικά, παρά μόνο ένα USB-C σε USB-C καλώδιο και το εργαλείο αφαίρεσης της SIM.

Ανακαλύψαμε πως όλο και περισσότεροι Galaxy χρήστες χρησιμοποιούν αξεσουάρ που ήδη έχουν και κάνουν βιώσιμες επιλογές στην καθημερινότητά τους για να αναπτύξουν καλύτερες συνήθειες ανακύκλωσης. Για να υποστηρίξουμε την Galaxy κοινότητα σε αυτό το ταξίδι, θα αφαιρέσουμε το φορτιστή και τα ακουστικά από τη νέα γενιά Galaxy smartphones.

Σε αντίθεση με την Xiaomi, η οποία επίσης δε συμπεριέλαβε φορτιστή στη συσκευασία, αλλά έδωσε τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προμηθευτεί δωρεάν φορτιστή αν το επιθυμεί, η Samsung ανακοίνωσε πως απλά θα προχωρήσει στη μείωση της τιμής του φορτιστή των 25W, από τα $35 στα $20.

Η Samsung δήλωσε επίσης πως θα αφαιρέσει σταδιακά και από τα μελλοντικά τηλέφωνά της τους φορτιστές. Με τη δήλωση αυτή αφήνει λίγο χώρο ελιγμών στον εαυτό της, αφού μερικά μοντέλα μπορεί να περιλαμβάνουν φορτιστή και μερικά όχι.

Πιστεύουμε πως η σταδιακή αφαίρεση των φορτιστών και των ακουστικών από τη συσκευασία των συσκευών μπορεί να βοηθήσει στα θέματα βιώσιμης κατανάλωσης και να αφαιρέσει την πίεση που μπορεί να νιώθουν οι καταναλωτές όταν λαμβάνουν συνέχεια αχρείαστους φορτιστές με τα νέα τηλέφωνά τους.

Το σίγουρο είναι πως το 2021 στα smartphones, θα είναι η χρονιά που όλο και περισσότερες εταιρίες θα ακολουθήσουν αυτό το δρόμο.