Βρείτε τα κατοικίδια ή τα αντικείμενά σας με τα Galaxy Smart Tags

Μέσα στο σπίτι ή ακόμα και σε άλλη πόλη
15 Ιανουαρίου 2021 09:39
Βρείτε τα κατοικίδια ή τα αντικείμενά σας με τα Galaxy Smart Tags

Πέρα από τα νέα της τηλέφωνα και ακουστικά, η Samsung παρουσίασε και τα νέα Galaxy Smart Tags, μία μικρή συσκευή την οποία μπορείτε να έχετε σε αντικείμενα που δε θέλετε να χάσετε, για να τα εντοπίζετε όπου κι αν βρίσκονται. Υπάρχουν δύο εκδόσεις, το Smart Tag και το Smart Tag+ με το πρώτο να βασίζεται μόνο σε Bluetooth LE, ενώ το δεύτερο προσθέτει και ultra wideband (UWB) για πιο ακριβή εντοπισμό και είναι και μεγαλύτερο σε μέγεθος.

Πέρα από αντικείμενα, τα Smart Tags μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε και τη γάτα ή το σκύλο σας σε περίπτωση που χαθεί. Μέσω της SmartThings Find εφαρμογής της Samsung, μπορείτε να εντοπίσετε κάτι με ακρίβεια μέσα στο σπίτι. Για παράδειγμα τα κλειδιά σας στο τρίτο ράφι της βιβλιοθήκης. Η εφαρμογή διαθέτει και AR mode για να σας καθοδηγεί προς τα Smart Tags. Ακόμα και έξω από το σπίτι όμως και εκτός εμβέλειας του Bluetooth σας, τα Smart Tags επικοινωνούν με κοντινές Galaxy συσκευές και μπορείτε να δείτε την τοποθεσία τους με ακρίβεια μερικών μέτρων στην εφαρμογή. Φυσικά, όλα γίνονται κρυπτογραφημένα και δεν υπάρχουν στοιχεία των συσκευών που βρίσκονται κοντά στα Smart Tags.

Η μπαταρία των Smart Tags διαρκεί για περισσότερο από ένα έτος, ενώ για τα Smart Tags+ περιορίζεται στους 5 μήνες. Η τιμή τους στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα €29.90 και €39.90 αντίστοιχα. Τα Galaxy Smart Tags θα δίνονται δώρο με προπαραγγελίες Galaxy S21, S21+ ή S21 Ultra, ενώ τα Galaxy Smart Tags+ θα έρθουν στην αγορά τους επόμενους μήνες.