Έχει πάνω από $200 εκατομμύρια σε Bitcoin και δεν μπορεί να θυμηθεί τον κωδικό του

Αν έχεις τύχη διάβαινε
13 Ιανουαρίου 2021 12:21
Έχει πάνω από $200 εκατομμύρια σε Bitcoin και δεν μπορεί να θυμηθεί τον κωδικό του

Όσοι ήταν τυχεροί και ασχολήθηκαν με το Bitcoin πριν μερικά χρόνια, κατάφεραν να δημιουργήσουν περιουσίες αφού σήμερα η αξία του έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Η περίπτωση όμως του προγραμματιστή Stefan Thomas, ενός Γερμανού που ζει στο San Francisco, έχει γίνει viral κυρίως λόγω της ατυχίας του. Ο Thomas λοιπόν είχε πληρωθεί για τις υπηρεσίες του πριν μερικά χρόνια το ποσό των 7.002 Bitcoin. Έπειτα για να προστατέψει τα χρήματά του, τα κλείδωσε σε έναν IronKey σκληρό δίσκο. Η αξία αυτών των Bitcoin σήμερα μετά την εκτόξευση της αξίας τους το τελευταίο διάστημα, ξεπερνά τα $200 εκατομμύρια, ένα ποσό που είναι φυσικά ικανό να αλλάξει για πάντα τη ζωή του.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο θετικά, αφού για κακή του τύχη, ο Thomas δεν μπορεί να θυμηθεί τον κωδικό με τον οποίο κλείδωσε το δίσκο. Όπως δήλωσε στους New York Times, αρχικά το είχε γράψει σε ένα χαρτί, αλλά δεν έχει ιδέα που βρίσκεται αυτό το χαρτί. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο IronKey δίσκος δίνει δέκα προσπάθειες ανεπιτυχούς εισαγωγής κωδικού και ο Thomas έχει ήδη εξαντλήσει τις οχτώ!

Απλά καθόμουν στο κρεβάτι και το σκεφτόμουν. Έπειτα πήγαινα στον υπολογιστή με μία νέα στρατηγική, η οποία δε δούλευε και απογοητευόμουν ξανά.

Σύμφωνα με τους New York Times, το 20% των 18.5 εκατομμυρίων Bitcoin που υπάρχουν σήμερα – περίπου $140 δισεκατομμύρια – έχουν είτε χαθεί, είτε βρίσκονται κλειδωμένα σε ψηφιακά πορτοφόλια. Μία εταιρία ανάκτησης ψηφιακών κλειδιών, η Wallet Recovery Services, αποκάλυψε πως δέχεται 70 αιτήματα τη μέρα από ανθρώπους που έχουν κλειδωθεί έξω από τα ψηφιακά πορτοφόλια τους.