Τα ρομπότ της Samsung σάς βάζουν κρασί όσο κάνουν τις δουλειές του σπιτιού 

Σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Τα ρομπότ της Samsung σάς βάζουν κρασί όσο κάνουν τις δουλειές του σπιτιού

Στα πλαίσια της CES 2021, η Samsung επέδειξε την πρόοδο που έχει σημειώσει στον τομέα των οικιακών ρομπότ. Το Bot Handy διαθέτει ένα βραχίονα με τον οποίο μπορεί να αναλάβει να βάλει το πλυντήριο πιάτων, να μαζέψει τα άπλυτα, να στρώσει το τραπέζι ή ακόμα και να σας βάλει ένα ποτήρι κρασί όσο εσείς κάθεστε και οι δουλειές του σπιτιού ολοκληρώνονται ως δια μαγείας. Διαθέτει κάμερες στο κεφάλι και το βραχίονα και η τεχνητή νοημοσύνη του μπορεί να αναγνωρίζει τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Μάλιστα, εντοπίζει τη σύσταση του αντικειμένου, για να χρησιμοποιήσει τη σωστή δύναμη για να μετακινήσει κάτι χωρίς το σπάσει ή να του πέσει.

Υπάρχει και το Bot Care, το οποίο λειτουργεί περισσότερο σαν ψηφιακός βοηθός. Με χρήση τεχνητής νοημοσύνης αναλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες, όπως να σας θυμίσει τα ραντεβού σας, τα τηλεφωνήματά σας, ενώ αναγνωρίζει και καταλαβαίνει τις συμπεριφορές σας, προτείνοντας ενέργειες όπως να σηκωθείτε και να τεντωθείτε αν είσαστε πολλές ώρες στον υπολογιστή. Προσφέρει επίσης δυνατότητες βιντεοδιάσκεψης με την ενσωματωμένη οθόνη του.

Τέλος, υπάρχει το JetBot 90 AI+, το οποίο είναι μία ηλεκτρική σκούπα εξοπλισμένη με LiDAR και 3D αισθητήρες για να μην αφήνει καμία γωνία του σπιτιού βρώμικη. Μπορεί μάλιστα να παρακάμψει εύκολα καλώδια και μικρά αντικείμενα, ενώ χρησιμοποιείται και ως συσκευή παρακολούθησης του σπιτιού όταν λείπετε μέσω του SmartThings.

Για τα δύο πρώτα ρομπότ δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση για διαθεσιμότητα, ενώ η περίτεχνη ηλεκτρική σκούπα θα γίνει διαθέσιμη στο πρώτο μισό του 2021.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load