Οι εφαρμογές της Google στο iOS έχουν να αναβαθμιστούν εδώ και ένα μήνα

Έχει να κάνει με τις νέες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας;
06 Ιανουαρίου 2021 09:36
Οι εφαρμογές της Google στο iOS έχουν να αναβαθμιστούν εδώ και ένα μήνα

Η Google αναβαθμίζει τις εφαρμογές της αρκετά συχνά. Μέσα στο Δεκέμβριο οι χρήστες Android είδαν αρκετές αναβαθμίσεις των εφαρμογών της, ωστόσο στο iOS όλα σταμάτησαν στις 7 Δεκεμβρίου. Μία εξήγηση που κερδίζει όλο και περισσότερη έκταση, είναι πως το γεγονός αυτό έχει να κάνει με τις νέες απαιτήσεις ιδιωτικότητας από την Apple.

Από τις 8 Δεκεμβρίου η Apple απαιτεί από όλες τις νέες εφαρμογές ή αναβαθμίσεις υπαρχόντων εφαρμογών να αναφέρουν ρητά πώς η εφαρμογή συλλέγει τα δεδομένα του χρήστη, ποια είναι αυτά που συλλέγει και πώς τα χρησιμοποιεί. Ο χρήστης μάλιστα μπορεί να δει αυτά τα δεδομένα στη σελίδα της εφαρμογής στο App Store. Πρόκειται για μία προσπάθεια της Apple να φέρει διαφάνεια στη συλλογή δεδομένων ώστε οι χρήστες να είναι πιο ενημερωμένοι για τις εφαρμογές που επιλέγουν να κατεβάσουν και ήδη έχει βάλει σε μπελάδες το Facebook.

Αν η Google δεν ενημερώσει τις εφαρμογές της δεν είναι αναγκασμένη να αποκαλύψει πώς διαχειρίζεται τα δεδομένα του χρήστη στο iOS, ενώ δεν έχει προσφέρει και κάποια απάντηση στα έως τώρα ερωτήματα περί της έλλειψης αναβαθμίσεων. Προς το παρόν δε φαίνεται άλλα λύση στον ορίζοντα για την Google, καθώς η αναβάθμιση αυτών φαίνεται να είναι μονόδρομος αν θέλει να λειτουργούν σωστά, οπότε στο άμεσο μέλλον ίσως να έχουμε εξελίξεις στο θέμα.