WhatsApp: Πάνω από 1.4 δισεκατομμύρια κλήσεις την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Αναμενόμενο ρεκόρ για μία τέτοια χρονιά
04 Ιανουαρίου 2021 09:47
WhatsApp: Πάνω από 1.4 δισεκατομμύρια κλήσεις την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Η πανδημία έκανε τους περισσότερους να περάσουν την Πρωτοχρονιά πολύ διαφορετικά από ότι συνήθιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Ευτυχώς σήμερα η τεχνολογία μας παρέχει τα μέσα να παραμείνουμε σε επαφή με τους αγαπημένους μας. Το WhatsApp του Facebook μάλιστα, σημείωσε ρεκόρ με 1.4 δισεκατομμύρια κλήσεις και βιντεοκλήσεις την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τις περισσότερες κλήσεις σε μία μέρα στην ιστορία της εφαρμογής. Μάλιστα, σε σχέση με την περσινή Παραμονή, σημείωσε αύξηση 50%, ενώ ξεπέρασε και τις πρώτες μέρες της καραντίνας τον προηγούμενο Μάρτιο.

Το Messenger με τη σειρά του σημείωσε ρεκόρ στις ΗΠΑ σε ομαδικές βιντεοκλήσεις με πάνω από 3 άτομα και το κορυφαίο AR effect ήταν το “2020 Fireworks”. Υπήρξαν επίσης 55 εκατομμύρια livestreams σε Instagram και Facebook.

Για όλη αυτήν την επικοινωνία εργάστηκαν αδιάκοπα οι ομάδες μηχανικών του Facebook, οι οποίοι από την αρχή της πανδημίας έκαναν πολύ πιο ανθεκτικό το δίκτυο της εταιρίας για να μπορεί να εξυπηρετεί αυτόν τον τεράστιο όγκο επικοινωνίας χωρίς προβλήματα.