Οι χρήστες smartphone ξόδεψαν $400 εκατομμύρια σε εφαρμογές τα Χριστούγεννα  

Σημαντική αύξηση από το 2019

Οι χρήστες smartphone ξόδεψαν $400 εκατομμύρια σε εφαρμογές τα Χριστούγεννα

Δεδομένα του Sensor Tower αποκαλύπτουν πως το 2020 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ σε αγορές mobile εφαρμογών και παιχνιδιών, ξεπερνώντας τα $100 δισεκατομμύρια για πρώτη φορά το Νοέμβριο. Η τάση αυτή συνεχίστηκε τα Χριστούγεννα, όπου οι καταναλωτές από όλο τον κόσμο ξόδεψαν $407.6 εκατομμύρια σε App Store και Google Pay. Το νούμερο αυτό αποτελεί αύξηση 34.5% σε σχέση με τα $303 εκατομμύρια του 2019.

Το mobile gaming ήταν η κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη της οικονομίας των εφαρμογών τα Χριστούγεννα, φτάνοντας τα $295.6 εκατομμύρια, τριπλάσια σχεδόν από εφαρμογές που δε σχετίζονται με gaming. Το Honor of Kings της Tencent ήταν ο ηγέτης της κατηγορίας, αποκομίζοντας μόνο του $10.7 εκατομμύρια.

Η κατηγορία με τα περισσότερα κέρδη μετά το gaming ήταν η Entertainment, τόσο στην πλατφόρμα της Apple όσο και της Google, φέρνοντας $19.3 και $4.3 εκατομμύρια αντίστοιχα. Το TikTok ήταν η εφαρμογή στην οποία ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα οι χρήστες και συγκεκριμένα $4.7 εκατομμύρια.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, το μεγαλύτερο όγκο οι καταναλωτές τον ξόδεψαν στο App Store της Apple, καταλαμβάνοντας το 68.4% όλων των αγορών.