Οι RTX 3080 Ti και RTX 3060 είναι τα νέα θηρία της Nvidia σύμφωνα με διαρροή 

Με 20GB και 12GB αντίστοιχα

Οι RTX 3080 Ti και RTX 3060 είναι τα νέα θηρία της Nvidia σύμφωνα με διαρροή

Νωρίτερα φέτος, η RTX 3000 σειρά της Nvidia έκανε το ντεμπούτο της έπειτα από χρόνια αναμονής. Αρχικά ήρθαν στην αγορά οι RTX 3070, RTX 3080 και RTX 3090, εντυπωσιάζοντας με την σχέση τιμής-απόδοσης και το άλμα που προσέφεραν σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, αν υποθέσουμε ότι μπορούσαν να βρεθούν σε φυσιολογικές τιμές στα καταστήματα εξαιτίας του περιορισμένου στοκ. Λίγο μετά το line-up ήρθε να πλαισιώσει η RTX 3060 Ti, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Τώρα, φαίνεται πως αποκαλύφθηκαν πρόωρα τα σχέδια του τεχνολογικού κολοσσού για το επόμενο έτος. Συγκεκριμένα, μια νέα διαρροή αποκαλύπτει πως η Nvidia σχεδιάζει να φέρει σύντομα στην αγορά δύο νέες GPUs, τις RTX 3080 Ti και RTX 3060. Οι πληροφορίες προέρχονται από την βάση δεδομένων της ASUS, η οποία εμπλουτίστηκε εκ των προτέρων με κωδικούς ακυκλοφόρητων μοντέλων, όπως ανακάλυψε ο leaker HXL.

Ξεκινώντας με το οικονομικότερο 'αδερφάκι', έχουμε να κάνουμε με μια RTX 3060, η οποία σύμφωνα με τον κωδικό προϊόντος θα είναι εξοπλισμένη με 12GB VRAM. Η αντιπαράθεση θα είναι κάπως άβολη βέβαια, μιας και η -θεωρητικά- ισχυρότερη RTX 3060 Ti έρχεται με 8GB. Σίγουρα, όμως, δεν είναι η πρώτη φόρα που mid-range μοντέλο της Nvidia έχει δύο διατάξεις, όπως με την GTX 1060 που είχε μοντέλα με 3GB και 6GB αντίστοιχα.

Συνεχίζοντας, η RTX 3080 Ti θα είναι πιθανότατα ένα μοντέλο που θα τοποθετείτε ανάμεσα στις RTX 3080 και RTX 3090 όσον αφορά την απόδοση, γεφυρώνοντας κυρίως το μεγάλο χάσμα στη VRAM. Σύμφωνα με τη διαρροή, η RTX 3080 Ti θα διαθέτει 20GB VRAM, απαντώντας στο παράπονο πολλών PC Hardware enthusiasts πως τα 10GB του απλού μοντέλου είναι κάπως λίγο για τις μελλοντικές προοπτικές της κάρτας.

Η επίσημη αποκάλυψη των καρτών φαίνεται να είναι προ των πυλών, εφόσον οι third-party κατασκευαστές έχουν ήδη τα chips στα χέρια τους και έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζουν τα δικά τους μοντέλα. Επομένως, μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για περισσότερα.

11 comment(s)

End of content

No more pages to load