Η νέα Instagram Lite εφαρμογή είναι μόλις 2MB

Επανέρχεται δυναμικά μετά την εξαφάνισή του από το Play Store
22 Δεκεμβρίου 2020 09:16
Η νέα Instagram Lite εφαρμογή είναι μόλις 2MB

Οι “lite” εκδόσεις των εφαρμογών απευθύνονται κυρίως σε χώρες οι οποίες δεν έχουν γρήγορο και σταθερό internet ή σε χρήστες οι οποίοι έχουν παλιά και όχι τόσο ικανά κινητά. Το Instagram λοιπόν εξέδωσε μία νέα Lite εφαρμογή, η οποία καταλαμβάνει μόλις 2MB στο smartphone!

Να υπενθυμίσουμε πως υπήρχε από το 2018 μία Lite έκδοση του Instagram την οποία απέσυρε το Μάιο που μας πέρασε για να αναπτύξει τη νέα έκδοση που βλέπουμε σήμερα.

Το Instagram Lite λειτουργεί όπως το κανονικό Instagram, δίνοντας πρόσβαση σε βασικά χαρακτηριστικά όπως το feed και τα Stories. Ωστόσο για να παραμείνει στα 2MB, έχουν κοπεί τα Reels, το IGTV, ενώ δεν υπάρχουν και AR stickers. Έχει διαφορετικό logo και λευκό background για να ξεχωρίζει από την κύρια εφαρμογή.

Προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην Ινδία και δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση ακόμα για το αν και πότε θα φτάσει στον υπόλοιπο κόσμο. Με αυτήν τη νέα εφαρμογή, ο social media γίγαντας έχει πλέον lite εφαρμογές για το Facebook, το Messenger και το Instagram.

Tags: