Ο hacker του Twitter του Trump δε θα αντιμετωπίσει κατηγορίες

Όντας "ηθικός hacker"
19 Δεκεμβρίου 2020 10:53
Ο hacker του Twitter του Trump δε θα αντιμετωπίσει κατηγορίες

Τον Οκτώβριο ένας Ολλανδός hacker, ο Victor Gevers, ισχυρίστηκε πως χάκαρε το Twitter του Donald Trump. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε οποιαδήποτε παραβίαση του λογαριασμού του Προέδρου, τώρα όμως οι ολλανδικές αρχές λένε μία διαφορετική ιστορία.

Όπως αναφέρει ο Guardian, Ολλανδός εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Gevers όντως χάκαρε τον Twitter λογαριασμό του Trump και το έκανε απλά μαντεύοντας των κωδικό του, ο οποίος ήταν “maga2020!”.

Ο εισαγγελέας δε θα ασκήσει δίωξη στον Gevers, καθώς ο ίδιος, ως ηθικός hacker, προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από την Μυστική Υπηρεσία, η οποία τον ευχαρίστησε για την αναφορά.

Πιστεύουμε πως ο hacker όντως απέκτησε πρόσβαση στο Twitter του Trump, αλλά πληροί τα κριτήρια που του επιτρέπουν βάσει νόμου να φύγει ελεύθερος ως ηθικός hacker. – Γραφείο εισαγγελέα (Openbaar Ministerie)

Το hacking θεωρείται εγκληματική δραστηριότητα φυσικά στην Ολλανδία, αλλά υπάρχουν “ειδικές περιστάσεις” που εξαιρούνται της δίωξης, όπως η “υπεύθυνη αποκάλυψη” των ευπαθειών για τη βελτίωση της ασφάλειας των συστημάτων.