Η LG αναθέτει σε τρίτους την παραγωγή low-end και mid-range smartphones

Στα πλαίσια οργανωτικών αλλαγών
14 Δεκεμβρίου 2020 10:50
Η LG αναθέτει σε τρίτους την παραγωγή low-end και mid-range smartphones

Η LG αναδιοργανώνει για άλλη μια φορά το ζημιογόνο τμήμα των smartphones. Σε μία ύστατη λύση να παραμείνει ζωντανό, αναθέτει την παραγωγή low-end και mid-range smartphones σε τρίτους, σε μία προσπάθεια να μειώσει τα κόστη και να παραμείνει ανταγωνιστική σε σχέση με τους Κινέζους ανταγωνιστές της. Οι τρίτοι κατασκευαστές θα σχεδιάζουν και θα παράγουν τις συσκευές και η LG θα παραχωρεί το σήμα της στο τηλέφωνο. Θα συνεχίσει όμως να παράγει η ίδια τις high-end συσκευές.

Στα πλαίσια των αλλαγών στον τομέα των smartphones, μετακίνησε υπαλλήλους σε άλλα τμήματα και κόβει από τα κόστη παραγωγής και Έρευνας και Ανάπτυξης.

Στον τομέα των smartphones η LG σημειώνει ζημίες για 22 συνεχόμενα τρίμηνα. Από τρίτη θέση παγκοσμίως στους κατασκευαστές smartphone το 2013, η LG δε βρίσκεται καν στην επτάδα φέτος, έχοντας παραχωρήσει τη θέση της στις κινεζικές Huawei, Xiaomi, Oppo και Vivo.

Ξέρει ότι ανταγωνίζεται τους Κινέζους, όχι την Apple ή την Samsung και προσπαθεί να μειώσει το κόστος των lower-end μοντέλων, χρησιμοποιώντας original design manufacturers (ODM) που χρησιμοποιούν οι κινεζικές εταιρίες. Αλλά ακόμα κι αν αναθέσει σε τρίτους την κατασκευή, χωρίς δυνατότητες marketing δεν μπορεί να νικήσει απέναντι στους Κινέζους, οι οποίοι είναι καλοί σε αυτό. – Tom Kang, αναλυτής Counterpoint