Η Samsung αναπτύσσει κάμερα 600MP

Θα καταγράφει περισσότερες λεπτομέρειες και από το ανθρώπινο μάτι
07 Δεκεμβρίου 2020 11:10
Η Samsung αναπτύσσει κάμερα 600MP

Ο γνωστός και αξιόπιστος leaker Ice Universe αποκάλυψε πως η Samsung αναπτύσσει κάμερα 600MP, ενώ πρόσφερε και έγγραφο το οποίο υποτίθεται πως προέρχεται από εσωτερική παρουσίαση της εταιρίας. Η εικόνα αποκαλύπτει λοιπόν αρκετές πληροφορίες.

Ο αισθητήρας αρχικά θα είναι 1/0,57” καταλαμβάνοντας το 12% της πίσω επιφάνειας του τηλεφώνου. Στα πρώτα στάδια ανάπτυξης ο τεράστιος αισθητήρας θα είναι 22 χιλιοστά σε πάχος, πάνω από το διπλάσιο του φακού των 108MP της Samsung που βρίσκουμε στο Galaxy S20 δηλαδή, δημιουργώντας πρόβλημα στο πόσο θα εξέχει η κάμερα από το τηλέφωνο. Ένα πρόβλημα που η Samsung θεωρεί πως θα λυθεί με την εξέλιξη του ISOCELL. Το μέγεθος κάθε pixel θα είναι 0.8μm.

Θεωρητικά ο αισθητήρας αυτός θα ξεπερνά τις δυνατότητες του ανθρώπινου ματιού, μιας και η ανάλυση του ανθρώπινου ματιού είναι 576MP. Η Samsung θεωρεί απαραίτητη αυτήν την εξέλιξη στην αύξηση των megapixels, λόγω της αύξησης χρήσης του 4Κ και 8K video. Ένας μεγαλύτερος αισθητήρας, θα επιτρέπει zoom χωρίς να θυσιάζεται η ανάλυση του video.