Ο Snapdragon 888 είναι επίσημος με 26 TOPS

Τεράστιες βελτιώσεις στη φωτογραφία
02 Δεκεμβρίου 2020 11:04
Ο Snapdragon 888 είναι επίσημος με 26 TOPS

Η Qualcomm αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του Snapdragon Tech Summit 2020, τον νέο κορυφαίο SoC της εταιρίας, τον Snapdragon 888. Το chip αυτό θα το δούμε στην πλειοψηφία των Android ναυαρχίδων της νέας χρονιάς και οι βελτιώσεις του σε σχέση με τον Snapdragon 865 είναι σημαντικές.

Καταρχάς η αρχιτεκτονική είναι 5nm, ενώ ενσωματωμένο είναι και το νέο X60 5G modem. Σημαντική βελτίωση υπάρχει στις επιδόσεις AI και GPU, καθώς και σε χαρακτηριστικά φωτογραφίας. Αναλυτικά χαρακτηριστικά θα δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες, αλλά μοιράστηκε μερικές από τις επιδόσεις.

Ο Snapdragon 888 μπορεί να φτάσει τα 26 TOPS (Tera ή τρισεκατομμύρια Operations Per Second), επιδόσεις διπλάσιες σχεδόν από τα 15 TOPS του Snapdragon 865. Όσον αφορά την υπολογιστική φωτογραφία, ο ISP (Image Signal Processor) του Snapdragon 888 καταγράφει 2.7 Gigapixel το δευτερόλεπτο ή αν θέλετε 120 φωτογραφίες των 12MP κάθε δευτερόλεπτο. Χάρη σε αυτές τις επιδόσεις, αναμένονται μεγάλες βελτιώσεις σε υψηλής ανάλυσης slow motion video, καλύτερη HDR φωτογραφία και video ή ακόμα και καταγραφή video από τρεις κάμερες ταυτόχρονα. Η έκτη γενιά τεχνητής νοημοσύνης της Qualcomm είναι το μεγαλύτερο άλμα γενιάς που έχει κάνει η Qualcomm και ο τομέας της φωτογραφίας θα ωφεληθεί πολύ από αυτό.