Η Amazon ετοιμάζει απόβαση στην Ελλάδα - Ποια τα σχέδια του κολοσσού;

Η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου εν μέσω πανδημίας τη φέρνουν στη χώρα μας
28 Νοεμβρίου 2020 12:32
Η Amazon ετοιμάζει απόβαση στην Ελλάδα - Ποια τα σχέδια του κολοσσού;

Εδώ και μήνες η Amazon, ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, κοιτάζει να απλώσει τα δίχτυα του και στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήματος" η εταιρία του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos σχεδιάζει τη δημιουργία ενός κέντρου αποθήκευσης και διανομής, βλέποντας πως το e-commerce αναπτύσσεται ραγδαία στην Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας. 

Η κατάσταση στην αγορά έχει μεταμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό καθώς νέες υπηρεσίες γνωστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο όπως το "click & collect" με παραλαβή του προϊόντος από τον πελάτη ή drive-in παράδοσης στο αυτοκίνητο διαδίδονται με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς στην Ελλάδα. 

Οι πληροφορίες κάνουν, επίσης, λόγο πως η Amazon θα κάνει την ελληνική απόβασή της στην περιοχή του Θριασίου, όπου εκεί θα κατασκευάσει το εν λόγω κέντρο logistics, δίνοντας ένα ακόμη βήμα ώστε η Ελλάδα να εξελιχθεί στον εν λόγω τομέα και να παίξει σημαντικό ρόλο στην περιφέρεια.

Αυτή η περιοχή δεν επιλέχθηκε τυχαία μιας και προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι και σε μεγάλους οδικούς άξονες. Μάλιστα, στην ίδια περιοχή υπάρχουν πληροφορίες πως η Cosco ετοιμάζει ένα διαμετακομιστικό κέντρο, χωρίς, ωστόσο, να έχει επισημοποιηθεί κάτι σχετικό. Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως στις αρχές του τρέχοντος έτους η Amazon Web Services υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την χώρα μας για την προώθηση της καινοτομίας στην ψηφιακή διακυβέρνηση, τις ψηφιακές υποδομές και την εκπαίδευση δεξιοτήτων στο cloud. 

Λόγω του κορωνοϊού μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών και μή καθώς και supermarkets επενδύουν σε αυτά τα κέντρα και ο αμερικάνικος κολοσσός σκοπεύει να εκμεταλλευτεί αυτήν την ανάγκη.