Το iPhone 11 είναι το top-selling κινητό του κόσμου με μεγάλη διαφορά

Στη 2η θέση το iPhone SE, ενώ ακολουθεί η Samsung και η Xiaomi στις υπόλοιπες θέσεις
27 Νοεμβρίου 2020 09:19
Το iPhone 11 είναι το top-selling κινητό του κόσμου με μεγάλη διαφορά

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον όταν μαθαίνουμε τις πωλήσεις των smartphones παγκοσμίως και παίρνουμε τον παλμό της αγοράς και το που κινείται η βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή, βάσει των στοιχείων τη Canalys για το τρίτο τρίμηνο του 2020 τα κορυφαία σε πωλήσεις smartphones του πλανήτη είναι iPhones, με το Top 10 να καταλαμβάνεται επίσης από κινητά των Samsung και Xiaomi διαδοχικά. 

Το "προσιτό" iPhone 11 της Apple βρίσκεται πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών με τεράστια διαφορά από τον ανταγωνισμό -τη Samsung στη προκειμένη- και μετράει 16 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ το iPhone SE στη δεύτερη θέση μετράει 10 εκ. πωλήσεις. 

Όπως θα δείτε και στο γράφημα παρακάτω, η έρευνα της Canalys αποκαλύπτει ότι το Galaxy A21s της Samsung βρίσκεται μια ανάσα πίσω από το SE, μαζί με το Galaxy A11, ενώ στη δεκάδα συναντάμε και το Galaxy A51, το πιο premium από τα budget και προσιτά μοντέλα της εταιρίας.

Από την πλευρά της Xiaomi το κορυφαίο σε πωλήσεις κινητό της είναι το Redmi Note 9, ακολουθεί το Redmi 9 και τρίτο το Redmi 9A. Η Samsung καταλαμβάνει πέντε θέσεις και η Xiaomi τρεις από την εν λόγω λίστα. 

Ουσιαστικά, δεν υπάρχει καμία ναυαρχίδα των δύο εταιριών στο Top 10 των πωλήσεων, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ούτε και κινητά με 5G δεν κατάφεραν να μπουν στη λίστα, αν και αυτή η εικόνα ενδέχεται να αλλάξει στο επόμενο τρίμηνο με την πρόσφατη κυκλοφορία του iPhone 12.