Ο επικεφαλής ασφαλείας της Apple κατηγορείται για δωροδοκία αστυνομικών με 200 iPads

Στο εδώλιο και οι αστυνομικοί
24 Νοεμβρίου 2020 09:51
Ο επικεφαλής ασφαλείας της Apple κατηγορείται για δωροδοκία αστυνομικών με 200 iPads

Αντιμέτωπος με κατηγορίες δωροδοκίας ήρθε ο επικεφαλής ασφαλείας της Apple, Thomas Moyer, ενώ μαζί του κατηγορούνται και δύο αστυνομικοί. Συγκεκριμένα, ο Moyer φέρεται να πρόσφερε 200 iPads αξίας $70.000 στον Υπαστυνόμο James Jensen και στο Βοηθό Σερίφη Rick Sung, του αστυνομικού τμήματος της Santa Clara με αντάλλαγμα τέσσερις άδειες οπλοφορίας για υπαλλήλους της Apple. Οι κατηγορίες αποδόθηκαν μετά από έρευνα δύο ετών.

Είναι πολύ λυπηρό όταν αστυνομικοί διαπράττουν έγκλημα. Όταν αυτοί που έχουν ορκιστεί να τηρούν το νόμο τον παραβιάζουν, πλήττει το σήμα τους, τη φήμη τους και την αποτελεσματικότητα των αρχών ασφαλείας. – Jeff Rosen, Εισαγγελέας

Τα iPads δεν παραδόθηκαν ποτέ, επειδή το 2019 οι δύο αστυνομικοί αντιλήφθηκαν μία έρευνα του εισαγγελέα για άδειες οπλοφορίας που δόθηκαν από το συγκεκριμένο τμήμα. Ο δικηγόρος του Moyer διατυμπανίζει πως ο πελάτης του είναι αθώος και τον παρουσιάζει ως παράπλευρη απώλεια σε μία διαμάχη μεταξύ του αστυνομικού τμήματος και του εισαγγελέα και ανυπομονεί να το αποδείξει αυτό στη δίκη.

Ο Tom Moyer δεν έχει καμία σχέση με οποιεσδήποτε ατασθαλίες του αστυνομικού τμήματος. Δε γνωρίζει τίποτα για καμία δωροδοκία, επειδή δεν του ζητήθηκε να δωροδοκήσει κάποιον και ο ίδιος δεν προσφέρθηκε να δωροδοκήσει κάποιον.

Η Apple δε σχολίασε το γεγονός. Ο 50χρονος Moyer είναι υπάλληλος της Apple εδώ και 15 χρόνια, ενώ ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής ασφαλείας το 2018.