Η Huawei πούλησε τελικά την Honor

Για να διασφαλίσει την επιβίωσή της
17 Νοεμβρίου 2020 11:50
Η Huawei πούλησε τελικά την Honor

Οι φήμες της προηγούμενης εβδομάδας επιβεβαιώνονται και η Huawei ανακοίνωσε και επίσημα την πώληση της Honor. Η Huawei δικαιολόγησε την απόφασή της ως ένα τρόπο να επιβιώσουν οι προμηθευτές της Honor.

Η Huawei βρίσκεται υπό τεράστια πίεση τελευταία. Αυτό οφείλεται σε μία μόνιμη αδυναμία προμήθειας τεχνικών στοιχείων που χρειαζόμαστε για το τμήμα κινητών τηλεφώνων. Έτσι, η Huawei αποφάσισε να πουλήσει το σύνολο της Honor στην Shenzhen Zhixin New Information Technology. Η πώληση αυτή θα βοηθήσει τα κανάλια προμηθευτών και πωλητών της Honor να ανταπεξέλθουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Μόλις ολοκληρωθεί η πώληση, η Huawei δε θα διαθέτει καμία μετοχή και δε θα συμμετέχει σε καμία διαχείριση ή μηχανισμούς αποφάσεων της νέας Honor οικογένειας. Η κίνηση αυτή έγινε από την αλυσίδα βιομηχανίας της Honor για να διασφαλιστεί η ίδια η επιβίωσή της. Πάνω από 30 στελέχη της Honor πρότειναν πρώτοι αυτήν την εξαγορά.

Δεν υπάρχει αναφορά στις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, φήμες κάνουν λόγο όμως για ύψος $15 δισεκατομμυρίων. Η Honor δημιουργήθηκε το 2013 και επικεντρωνόταν σε μια πιο νεανική αγορά προσφέροντας low-end και mid-range προϊόντα. Έκτοτε έχει αναπτυχθεί σε ένα smartphone brand που πουλά 70 εκατομμύρια συσκευές το χρόνο.