Προσοχή! Μαύρη οθόνη για παλαιότερα MacBook Pros που αναβαθμίστηκαν σε Big Sur

Μην κάνετε την αναβάθμιση ακόμα
16 Νοεμβρίου 2020 09:33
Προσοχή! Μαύρη οθόνη για παλαιότερα MacBook Pros που αναβαθμίστηκαν σε Big Sur

Με την κυκλοφορία του macOS Big Sur, έφτασαν και οι πρώτες αναφορές για προβλήματα και μερικές είναι αρκετά σοβαρές. Σύμφωνα με το forum του MacRumors, η νέα αναβάθμιση του λογισμικού των Macs, προκαλεί βλάβη σε ορισμένα παλαιότερα MacBook Pro μοντέλα. Οι αναφορές επιβεβαιώνονται και από τα forum της Apple και από το Reddit.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης, οι χρήστες είδαν στα laptops τους ξαφνικά μία μαύρη οθόνη η οποία παρέμενε έτσι ό,τι κι αν δοκίμαζε ο χρήστης. Αρκετοί προσπάθησαν να κάνουν reset με διάφορους τρόπους αλλά σε κάθε περίπτωση η μαύρη οθόνη επέμενε.

Δεν είναι ξεκάθαρο προς το παρόν ποια MacBook Pros επηρεάζονται, αλλά οι περισσότερες αναφορές κάνουν λόγο για μοντέλα 13 ιντσών του 2013 και 2014. Έχουν υπάρξει και αναφορές για μοντέλα 15 και 16 ιντσών αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Όσοι επικοινώνησαν με την υποστήριξη της Apple έλαβαν την απάντηση πως πρέπει να προγραμματίσουν ραντεβού με το τεχνικό τμήμα.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχετε αναβαθμίσει ακόμα το MacBook Pro σας σε macOS Big Sur, θα ήταν καλό να περιμένετε λίγο ακόμα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.