Νέο Mac mini: Δυνατές επιδόσεις σε compact μορφή

Η επιστροφή μετά από τρία χρόνια
10 Νοεμβρίου 2020 21:39
Νέο Mac mini: Δυνατές επιδόσεις σε compact μορφή

Το Mac mini της Apple αναβαθμίζεται για πρώτη φορά μετά το 2018 και αυτή τη φορά φέρει το ARM-based M1 chip της Apple. Το νέο Mac mini λοιπόν θα είναι 60% πιο αποδοτικό ενεργειακά χάρη στο νέο chip, σε συνδυασμό με ένα “ανεπτυγμένο θερμικό σχεδιασμό” που θα το βοηθά να παραμείνει δροσερό και σιωπηλό. Θα έχει 3 φορές ταχύτερες επιδόσεις στην CPU και 6 φορές ταχύτερες επιδόσεις στα γραφικά από την προηγούμενη γενιά.

Θα υπάρχουν εκδόσεις με έως 16GB RAM και έως 2TB SSD, ενώ θα υποστηρίζει έως και δύο εξωτερικές οθόνες ακόμα και 6K οθόνη με Thunderbolt 4. Στις θύρες έχουμε 2x Thunderbolt 4, 2x USB-A, ethernet και headphone jack.

Η Apple ισχυρίζεται πως με το M1 chip, διεργασίες στο Xcode θα ολοκληρώνονται 3 φορές ταχύτερα, στο Final Cut Pro, 6 φορές ταχύτερα, θα αυξάνει η ανάλυση μιας φωτογραφίας στο Pixelmator Pro έως και 15 φορές ταχύτερα, θα υπάρχουν τρεις φορές περισσότερα plugins σε πραγματικό χρόνο στο Logic Pro, ενώ θα παίζετε και Shadow of the Tomb Raider με 4 φορές περισσότερα frame rates.

Το νέο Mac mini θα ξεκινά από τα $699, εκατό δολάρια φθηνότερα από το προηγούμενο Mac mini.