Το νέο MacBook Air έρχεται με τεράστια αύξηση επιδόσεων

Χάρη στο M1 chip της Apple
10 Νοεμβρίου 2020 20:31
Το νέο MacBook Air έρχεται με τεράστια αύξηση επιδόσεων

Σειρά μετά την παρουσίαση του M1 chip της Apple, είχε το πρώτο Mac με το νέο chip. Το νέο MacBook Air είναι το πρώτο της νέας γενιάς, όντας 3.5 φορές ισχυρότερο από την προηγούμενη γενιά, με 5 φορές καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά. Συγκρινόμενο με τα καλύτερα Windows laptops στην αγορά, το νέο MacBook Air είναι 3 φορές ισχυρότερο, ενώ είναι ισχυρότερο και από το 98% των PCs που πωλήθηκαν πέρυσι.

Η διαχείριση ενέργειας είναι παιχνιδάκι για το M1 και για αυτό το λόγο δε χρειάζεται σύστημα αερόψυξης με αποτέλεσμα να είναι απόλυτα σιωπηλό. Η μπαταρία προσφέρει 18 ώρες αναπαραγωγής video και είναι η μεγαλύτερη διάρκεια που έχουμε δει σε MacBook Air.

Η 13 ιντσών Retina οθόνη αναβαθμίστηκε και φέρει πιο πιστά και ζωντανά χρώματα, αφού υποστηρίζει την P3 παλέτα χρωμάτων. Το άνοιγμα του υπολογιστή γίνεται πλέον σχεδόν αμέσως και στο demo φάνηκε να ανοίγει μόλις άνοιξε το καπάκι.

Σχεδιαστικά δεν άλλαξε κάτι. Το MacBook Air θα εκμεταλλευτεί και τις αναβαθμίσεις του Big Sur, ενώ θα μπορεί να τρέχει και εφαρμογές iOS και iPadOS. Ο emulator της Apple, Rosetta 2, θα του επιτρέψει να τρέχει τις υπάρχουσες εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί για Intel chips.

Παρά τη γιγαντιαία αύξηση επιδόσεων η τιμή παραμένει στα $999 και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά την επόμενη εβδομάδα.