Η πρώτη Porsche Design AGON οθόνη της AOC είναι για hardcore gamers (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Κορυφαίες τεχνολογίες με επώνυμο design
10 Νοεμβρίου 2020 18:17
Η πρώτη Porsche Design AGON οθόνη της AOC είναι για hardcore gamers (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Unboxholics παρακολούθησαν το πρώτο αποκλειστικό online press conference της AOC & Porsche Design, όπου παρουσιάστηκε η νέα οθόνη Porsche Design AOC AGON PD27, ως το προϊόν της συνεργασίας τους.

H οθόνη διαθέτει έναν αγωνιστικό σχεδιασμό με καμπυλότητα 1000R, με τη βάση της να εμπνέεται από τα roll cages των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Πρόκειται για ένα VA panel ανάλυσης QHD με 240Hz, response time 0.5ms, 550nits φωτεινότητα, HDR και AMD Freesync Premium Pro τεχνολογία. Έρχεται με ένα ασύρματο keypad από το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε πλήρως την οθόνη, ενώ διαθέτει 3 presets (FPS, RTS και Racing) καθώς και 3 ακόμα game modes που μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς. Στις θύρες έχουμε 2x HDMI 2.0, 2x DisplayPort 1.4, USB hub και USB Upstream.

Στο πίσω μέρος διαθέτει RGB φωτισμό, ενώ στο κάτω bezel έχει RGB logo προτζέκτορα το οποίο μπορείτε να το ρυθμίσετε να προβάλλει περιεχόμενο της αρεσκείας σας. Επιπλέον ο φωτισμός φωτίζει το τραπέζι και δεν ενοχλεί τα μάτια. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

"Στουτγάρδη/Άμστερνταμ, 10 Νοεμβρίου 2020 Το αποκλειστικό lifestyle brand Porsche Design και η AOC, ηγέτιδα εταιρία στην αγορά των gaming οθονών, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν την πρώτη gaming οθόνη Porsche Design AOC AGON. Η 27” (68,58 εκ) PD27 προσφέρει μια εμπειρία παρόμοια με αυτήν της οδήγησης ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου: προδιαγραφές υψηλών οκτανίων (27” QHD panel, 240 Hz ρυθμός ανανέωσης, 0.5 ms MPRT), κομψή και ελκυστική, αγωνιστική σχεδίαση και ευρύ φάσμα λειτουργιών που μπορούν να χρησιμοποιούνται τόσο σε καθημερινή βάση όσο και στη διάρκεια πολύωρων gaming sessions. Ακόμα και πριν την επίσημη κυκλοφορία, ο εντυπωσιακός σχεδιασμός αυτής της νέα οθόνης τιμήθηκε με το Red Dot Award 2020.

Απόδοση χωρίς συμβιβασμούς στο στυλ

Το ανταγωνιστικό gaming είναι προσβάσιμο και φιλόξενο, αλλά ο ίδιος ο ανταγωνισμός είναι έντονος. Αρχάριοι και επαγγελματίες μπορούν να συμφωνήσουν σε έναν βασικό παράγοντα: ο εξοπλισμός υψηλής απόδοσης είναι το κλειδί για την επιτυχία. Ακριβώς όπως ένας οδηγός αγωνιστικού αυτοκινήτου που προβλέπει και υπολογίζει πως να εισέλθει στην κορυφή μιας στροφής στην πίστα, έτσι και οι παίκτες των e-sports πρέπει να αντιδρούν γρήγορα και να παίρνουν αποφάσεις σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η απόδοση κάθε μέρους του εξοπλισμού είναι υψίστης σημασίας, και μπορεί εύκολα να καθορίσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Porsche Design αξιοποίησε το DNA του μηχανοκίνητου αθλητισμού που διαθέτει και συνεργάστηκε με την AOC για να δημιουργήσει μία οθόνη υψηλών επιδόσεων – κυρίως για εκείνους τους gamers που επιδιώκουν τη νίκη.

“Με τον γραμμικό και καθαρό σχεδιασμό που συνδυάζει τη μορφή και τη λειτουργία, η Porsche Design AOC AGON PD27 είναι μια τέλεια ενσωμάτωση του DNA της μάρκας και της γενικής φιλοσοφίας του σχεδιασμού. Σε συνδυασμό με τις καινοτόμες και αιχμηρές τεχνολογίες της AOC AGON, η νέα οθόνη είναι σχεδιασμένη για gamers που αναζητούν βέλτιστη απόδοση χωρίς συμβιβασμούς στην εμφάνιση,” αναφέρει ο Roland Heiler, Chief Design Officer at Porsche Design.

“Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το πρώτο αποτέλεσμα της νέας μας συνεργασίας με την Porsche Design: την οθόνη Porsche Design AOC AGON PD27. Η αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της AOC στις τεχνολογίες οθόνης ταιριάζει περίφημα με την εξαιρετική προσέγγιση σχεδιασμού της Porsche Design. Οι gamers σε όλο τον κόσμο θα ενθουσιαστούν να ζήσουν την εμπειρία του νέου αυτού προϊόντος τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην κορυφαία απόδοση gaming,” αναφέρει ο Stefan Sommer, Director Marketing and Business Management at AOC Europe.

Ο σχεδιασμός της οθόνης τονίζεται από το ασημένιο στοιχείο της βάσης, σε σχήμα που θυμίζει τον κυλινδρικό θάλαμο ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Όπως και σε ένα πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, έτσι και εδώ παρέχει στο χρήστη τη σταθερότητα, την ανθεκτικότητα και την αντοχή, όταν η αδρεναλίνη εκτοξεύεται. Παραμένοντας πιστοί στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Porsche Design που συνδυάζει κομψά το στυλ και την απόδοση, η PD27 μπορεί να προβάλει τα λογότυπά της στο τραπέζι σε διαφορετικά χρώματα, και να φωτίσει την πίσω μεριά της οθόνης για να αναβαθμίσει το περιβάλλον του παιχνιδιού.

Μετάβαση στην επόμενη ταχύτητα

Η PD27 έχει δημιουργηθεί για τους πιο φιλόδοξους ανταγωνιστικούς gamers και επαγγελματίες λάτρεις των e-sports σε όλο τον κόσμο. Προβάλλει εικόνες σε ανάλυση QHD (2560x1440) και παράγει ρυθμό ανανέωσης 240 Hz, ιδανικό σχεδιασμό για απαιτητικούς παίκτες. Η PD27 είναι επίσης πιστοποιημένη με VESA DisplayHDR 400, παρέχοντας ζωντανά, ρεαλιστικά χρώματα και μία ευρεία δυναμική γκάμα που επιτρέπει στους χρήστες να βυθιστούν σε έναν προσομοιωμένο κόσμο. Επιπροσθέτως, μία πολύ ελαφριά καμπυλότητα 1000R (1 m ακτίνα) περιβάλλει και αγκαλιάζει τον χρήστη, ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό ιδιαίτερα για την κοινότητα sim-racing.

Ο ρυθμός ανανέωσης 240 Hz μειώνει την αισθητή θόλωση της κίνησης, ενώ οι χρόνοι απόκρισης στο 1 ms GtG και 0.5 ms MPRT εγγυώνται μία καθαρή, gaming εμπειρία χωρίς ghosting. Με το AMD’s FreeSync Premium Pro οι χρήστες απολαμβάνουν ομαλό παιχνίδι, χωρίς σκίσιμο. Η υψηλή φωτεινότητα των 550 nits του VA panel εξασφαλίζει ανεμπόδιστο παιχνίδι σε κάθε συνθήκη φωτισμού.

Οδηγώντας την επιτυχία του παίκτη

Η PD27 διαθέτει ένα ασύρματο (IR) πληκτρολόγιο, σε σχήμα κεντρικής κονσόλας, για εύκολη πρόσβαση στις ρυθμίσεις της οθόνης ή στις gaming προεπιλογές. Οι χρήστες που λαχταρούν να ακούσουν τον βρυχηθμό των κινητήρων σε αγωνιστικά παιχνίδια θα εκτιμήσουν τα στερεοφωνικά ηχεία 5W με ήχο DTS. Για καθημερινή λειτουργικότητα, η οθόνη διαθέτει ένα hub τεσσάρων εισόδων USB 3.2, δύο εισόδους HDMI 2.0 και δύο εισόδους DisplayPort 1.4.

Η οθόνη Porsche Design AOC AGON PD27 θα είναι διαθέσιμη στα μέσα Νοεμβρίου 2020 σε επιλεγμένα καταστήματα Porsche Design, εξειδικευμένους εμπόρους λιανικής, αλλά και online στο www.porsche-design.com και σε επιλεγμένα online καταστήματα λιανικής με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης στα €799,00."