Βρεθήκαμε στη Μαγιόρκα για τις νέες οθόνες AOC και EVNIA (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται OLED στην αγορά
22 Απριλίου 2023 20:11
Βρεθήκαμε στη Μαγιόρκα για τις νέες οθόνες AOC και EVNIA (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Unboxholics ήταν καλεσμένοι στο event της MMD στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, όπου παρουσίασε τις νέες οθόνες AOC και EVNIA. Η παρουσίαση περιείχε 5 συνολικά μοντέλα σε διαφορετικές κατηγορίες. Ξεχωριστή παρουσία του event ήταν η Ελληνίδα, Ξένη Μπαϊρακτάρη, η οποία είναι η επικεφαλής του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Philips και της AOC. Η ίδια ήταν αυτή που προώθησε το rebranding των gaming οθονών της Philips με την ελληνική λέξη EVNIA (Εύνοια). Όπως μας ενημέρωσαν τα στελέχη της Philips, σταδιακά μέχρι τον Ιούλιο όλες οι gaming οθόνες της Philips, όπως η σειρά Momentum, θα μετονομαστούν σε EVNIA.

Η MMD παρουσίασε δύο ενδιαφέροντα στατιστικά. Το πρώτο είναι το γεγονός πως η AOC κατέχει την κορυφαία θέση στην ευρωπαϊκή αγορά σε πωλήσεις, ενώ με το rebranding της Philips και την εισαγωγή των EVNIA οθονών, η εταιρία ελπίζει να κατακτήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Το δεύτερο στατιστικό έχει να κάνει γενικότερα με το gaming. Υπάρχουν πλέον πάνω από 2.5 δισεκατομμύρια gamers στον κόσμο, με το μέσο όρο ηλικίας να κυμαίνεται στα 34 έτη, ενώ πάνω από το 80% των gamers είναι άνω των 18. Οι μισοί gamers έχουν ανώτερη μόρφωση και το 57% αυτών εργασία πλήρους απασχόλησης. Το 49% είναι γυναίκες, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως το 70% των γονέων πλέον θεωρούν πως το gaming έχει θετικό αντίκτυπο στα παιδιά τους.

Περνώντας τώρα στις οθόνες, πρώτες παρουσιάστηκαν αυτές της AOC. Η εταιρία τις διαχωρίζει σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις τιμές. Πρώτα είναι η AOC gaming κατηγορία, ακολουθεί η AGON σειρά και στην κορυφή βρίσκουμε τη νέα AGON Pro σειρά.

Η νέα AGON Pro λοιπόν είναι η πρώτη οθόνη με OLED panel με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην ποιότητα της εικόνας. Έχει QHD ανάλυση, 240Hz ρυθμό ανανέωσης, μόλις 0.03ms χρόνο απόκρισης, ενώ διαθέτει πραγματικό 10-bit HDR, με φωτεινότητα που αγγίζει τα 1.000 nits. Καλύπτει το 100% της χρωματικής παλέτας sRGB, 98.5% της DCI-P3, κάνοντάς την ικανότατη και για επαγγελματικές εφαρμογές. Φυσικά διαθέσιμες είναι οι gaming τεχνολογίες Adaptive-Sync και G-Sync, ενώ στις θύρες έχουμε 2x HDMI 2.0 και 1x DP1.4. Ο σχεδιασμός της είναι εμπνευσμένος από οριγκάμι και διαθέτει ασύμετρη βάση, ενώ διαθέτει επίσης και φωτισμό RGB στο πίσω μέρος. Θα είναι διαθέσιμη τον Ιούνιο, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €999.

Έπειτα έχουμε την τεράστια AG405UXC από την AGON σειρά, η οποία έρχεται στις 40 ίντσες με WQHD ανάλυση και 144Hz στο ρυθμό ανανέωσης. Εδώ το πάνελ είναι IPS με 1ms χρόνο απόκρισης και HDR400. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως διαθέτει 4 θύρες USB με δυνατότητες Power Delivery και KVM για εύκολη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών. Θα είναι διαθέσιμη τον Ιούνιο με προτεινόμενη λιανική τα €699.

Σειρά παίρνει η Q24G2A/BK από την AOC Gaming σειρά. Σε αυτήν η AOC προσπάθησε να αυξήσει την πυκνότητα των pixels, κρατώντας μικρό το μέγεθός της για αυτούς που τους αρέσει να παίζουν από μικρή απόσταση από την οθόνη. Στις 23.8 ίντσες λοιπόν έχουμε QHD ανάλυση και 123PPI. Το πάνελ είναι και εδώ IPS, ο ρυθμός ανανέωσης είναι 165Hz και ο ρυθμός απόκρισης 1ms. Η φωτεινότητα φτάνει τα 350nits, είναι συμβατή με gaming τεχνολογίες και διαθέτει 1x θύρα HDMI 2.0 και 1x DP1.2. Θα κυκλοφορήσει αυτόν το μήνα σε προτεινόμενη τιμή τα €249.

Η Philips τώρα παρουσίασε δύο EVNIA οθόνες, μία από την 5000 σειρά και μία από την 3000.

Η 25M2N5200P είναι τεχνολογίας IPS στις 24.5 ίντσες με 280Hz ρυθμό ανανέωσης. Έχει FHD ανάλυση, 0.5ms απόκριση, Adaptive Sync, καλύπτει το 100% του sRGB και θα κυκλοφορήσει το Μάιο σε προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €299.

Έπειτα έχουμε την ακόμα πιο προσιτή 25M2N3200W με VA panel στις 24.5 ίντσες και 240Hz στο ρυθμό ανανέωσης. Η ανάλυση είναι FHD, η απόκριση 0.5ms, ενώ και εδώ έχει Adaptive Sync και 100% sRGB κάλυψη. Θα είναι διαθέσιμη το Μάιο με προτεινόμενη λιανικής τα €219.

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα νέα ασύρματα ακουστικά GH501 της AOC Gaming, τα οποία έρχονται με αποσπώμενο μικρόφωνο, πάνω από 100 ώρες διάρκεια μπαταρίας με Bluetooth και 90 περίπου ώρες με WiFi. Διαθέτουν surround ήχο, 50mm drivers και είναι συμβατά με όλες τις κονσόλες και το PC. Θα είναι διαθέσιμα τον Ιούλιο στην τιμή των €99.