Η Huawei αποκόπτεται από την Honor πουλώντας το μερίδιό της

Για να παρακάμψει τα πολλαπλά bans των ΗΠΑ
10 Νοεμβρίου 2020 12:36
Η Huawei αποκόπτεται από την Honor πουλώντας το μερίδιό της

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, η Huawei σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιο της Honor που κατέχει – αξίας 100 δισεκατομμυρίων γουάν (12.8 δις ευρώ) – σε μία κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Digital China και η κυβέρνηση της Shenzhen στην Κίνα. Αρκετοί ακόμα επενδυτικοί οίκοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στη συμφωνία. Σύμφωνα με τις πηγές, το σχέδιο αυτό είναι απόρροια των περιορισμών των Αμερικανών, οι οποίοι αναγκάζουν το δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone στον κόσμο να επικεντρωθεί μόνο σε high-end συσκευές και σε επιχειρηματικούς τομείς του επαγγελματικού κλάδου.

Η κίνηση αυτή όμως υποδεικνύει και τις μικρές προσδοκίες της Huawei πως θα αλλάξει κάτι σύντομα από πλευράς ΗΠΑ, τώρα που άλλαξε η διοίκηση μετά τις εκλογές. Η πώληση της Honor θα συμπεριλαμβάνει το brand, τις δυνατότητες Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και τη διοίκηση της αλυσίδας προμηθειών. 

Μετά την πώληση, η Honor σκοπεύει να διατηρήσει την ομάδα διοίκησής της και το εργατικό δυναμικό των 7.000 υπαλλήλων, ενώ θέλει να μπει στο χρηματιστήριο μέσα σε τρία έτη. Huawei, Honor, Digital China και αξιωματούχοι της Shenzen αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.