Τι να περιμένουμε από το σημερινό event της Apple;

Ώρα και link για το "One More Thing" event
10 Νοεμβρίου 2020 10:33
Τι να περιμένουμε από το σημερινό event της Apple;

Μετά την παρουσίαση της iPhone 12 σειράς, η Apple ανακοίνωσε το “One More Thing” event της το οποίο θα λάβει χώρα σήμερα, 10 Νοεμβρίου. Σε αυτό αναμένεται να αποκαλύψει τους πρώτους υπολογιστές της που έρχονται εξοπλισμένοι με δικούς της επεξεργαστές, βασισμένοι σε ARM αρχιτεκτονική.

Οι επεξεργαστές θα “βασίζονται” στο A14 chip σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ για να διευκολυνθούν οι developers σε αυτήν τη μετάβαση, η Apple θα προσφέρει και ένα Mac mini Developer Transition Kit. Η Apple είχε υποσχεθεί δημόσια πως θα φέρει τουλάχιστον ένα Mac με τους νέους επεξεργαστές μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε “τουλάχιστον δύο” laptops 13 ιντσών, πάλι σύμφωνα με το Bloomberg. Αν ελπίζατε να δείτε και desktop Mac με Apple silicon, μάλλον θα απογοητευτείτε.

Εφόσον το event αυτό θα είναι αφιερωμένο στα Macs, αναμένεται να ανακοινωθεί και ημερομηνία κυκλοφορίας για το macOS Big Sur, το οποίο θα φέρει μεγάλη αισθητική αναβάθμιση στο macOS με πολλά στοιχεία από το iOS.

Αναμένονται όμως και μερικά μη-Mac προϊόντα. Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η παρουσίαση των AirTags, των tiles της Apple τα οποία θα σας επιτρέπουν να βρίσκετε με ακρίβεια τα αντικείμενα που χάσατε μέσω της εφαρμογής Find My.

Πιθανή είναι και η παρουσίαση ενός νέου Apple TV με νεότερο επεξεργαστή και αναβαθμισμένο τηλεχειριστήριο. Μιας και η κυκλοφορία του όμως αναμένεται την επόμενη χρονιά, ίσως η Apple να μη βιαστεί να το ανακοινώσει από τώρα.

Πολλοί περιμένουν και τα high-end over-ear ακουστικά της Apple, τα AirPods Studio. Φήμες κάνουν λόγο για αφαιρούμενα ear pads και headbands για να αλλάζουν εύκολα, ενώ θα διαθέτουν noise cancellation, Siri controls και touch controls. Η ανακοίνωσή τους είναι πιθανό να γίνει σήμερα, αλλά σύμφωνα με το Bloomberg η κυκλοφορία τους ίσως να καθυστερήσει, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή του προϊόντος.

Όλα θα αποκαλυφθούν απόψε, 10 Νοεμβρίου, στις 20:00 ώρα Ελλάδος στο site της Apple και οι Unboxholics θα είναι εδώ για να σας μεταφέρουν όλα τα νεότερα. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το event μέσω του παρακάτω player.