Ο Trump αυτοανακηρύχτηκε νικητής των εκλογών - Facebook και Twitter περιορίζουν τις δηλώσεις του ως ψευδείς

Οι ψήφοι ακόμα καταμετρούνται
04 Νοεμβρίου 2020 11:48
Ο Trump αυτοανακηρύχτηκε νικητής των εκλογών - Facebook και Twitter περιορίζουν τις δηλώσεις του ως ψευδείς

Καθώς οι κάλπες κλείνουν στις πιο κρίσιμες αμερικανικές εκλογές της σύγχρονης ιστορίας, τα social media έρχονται να παίξουν για άλλη μια φορά σημαντικό ρόλο. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ώρες, ο Donald Trump αυτοανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών ενώ ταυτόχρονα απείλησε με μηνύσεις στην περίπτωση που μετρηθούν περισσότερες ψήφοι, τη στιγμή που δεν έχουν καταμετρηθεί ακόμα εκατομμύρια ψηφοδέλτια.

Πρακτικά κερδίσαμε τις εκλογές… Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσουμε οποιαδήποτε καθυστερημένη καταμέτρηση... Δε θέλουμε να βρουν ψηφοδέλτια στις 4 το πρωί και να τα προσθέσουν στη λίστα... Αυτή είναι μία απάτη εναντίον των Αμερικανών. Είναι μία ντροπή για τη χώρα μας... Όσο με αφορά, έχουμε ήδη κερδίσει.

Κατόπιν, το Facebook πρόσθεσε μία ειδοποίηση στα posts του Facebook και του Instagram στα οποία ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει ακόμα νικητής.

Και το Twitter με τη σειρά του ανακοίνωσε πως πρόσθεσε μία προειδοποίηση στου αντίστοιχο post του Trump στο οποίο αναγράφεται πως “ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό”, ενώ δικαιολογεί την πράξη του παραθέτοντας την Civic Integrity Policy.