Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει το One UI 3.0 της Samsung (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με την έλευση του Android 11
01 Νοεμβρίου 2020 13:02
Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει το One UI 3.0 της Samsung (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το One UI 3.0 της Samsung βρίσκεται ήδη σε public beta και Galaxy S20 και Note 20 συσκευές σε ΗΠΑ και Γερμανία δοκιμάζουν την έκδοση Android 11 της Samsung. Η επίσημη σελίδα της Samsung στη Μαλαισία αποκάλυψε πρώτη τα νέα χαρακτηριστικά και τις αλλαγές που έρχονται με το One UI 3.0.

Καταρχάς έχουμε ένα ανασχεδιασμένο Quick Panel που ενσωματώνει τα controls του Android 11, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν διαφορετικές πηγές multimedia. Βελτιωμένο είναι και το Notification panel, προσφέροντας περισσότερες πληροφορίες με μία ματιά, ακόμα κι αν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο.

Το νέο One UI είναι βελτιστοποιημένο για χρήση και με το Galaxy Z Fold 2. Οι εφαρμογές προσαρμόζονται στα διαφορετικά μεγέθη εικόνας.

Επιπλέον, έχουμε δυναμική lock screen που αλλάζει με διαφορετική εικόνα κάθε φορά που ξεκλειδώνετε το τηλέφωνο. Αυξήθηκαν επίσης και οι εικόνες με 10 διαφορετικές κατηγορίες για να διαλέξετε. Το χαρακτηριστικό αυτό θα γίνει διαθέσιμο και στις Galaxy Tab συσκευές.

Η λειτουργία Good Lock θα αποκτήσει νέες δυνατότητες, ενώ με το Wonderland μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας wallpapers τα οποία θα ανταποκρίνονται στην κίνηση του τηλεφώνου. Το Pentastic θα σας επιτρέψει να τροποποιήσετε τις εντολές του S Pen Air, το Pointer και τις ρυθμίσεις ήχου.

Το Multi-Active Window θα σας επιτρέψει να “κόψετε” την οθόνη στη μέση ή σε τρία μέρη για μεγαλύτερη ευκολία στο multitasking, ανοίγοντας πολλαπλές εφαρμογές και τοποθετώντας τες στο μέρος και στο μέγεθος που επιθυμείτε.

Στα foldable τηλέφωνα με δύο οθόνες έρχεται το Dual Preview, το οποίο μπορεί να το βλέπει όχι μόνο ο φωτογράφος αλλά και αυτός που φωτογραφίζεται, ενώ με την Rear Cam Selfie θα βλέπετε preview της selfie που θα τραβάτε με την ισχυρή πίσω κάμερα του τηλεφώνου.

Οι βιντεοκλήσεις θα υποστηρίζουν πλέον full-screen, ενώ τα AR emoji masks θα μιμούνται τις εκφράσεις του προσώπου σας σε πραγματικό χρόνο.

Η ευρεία διάθεση του One UI 3.0 αναμένεται από τη Samsung μέσα στο Νοέμβριο. Η εταιρία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ακόμα τη λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκευές, τις χώρες που θα διατεθεί ή το χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης. Ωστόσο ένα ασφαλές συμπέρασμα είναι πως η Galaxy S20 σειρά θα είναι η πρώτη που θα το δεχτεί και ίσως να ακολουθήσει το Galaxy Z Fold 2 και το Galaxy Note 20.