Η Xiaomi ξεπέρασε την Apple και είναι στην τρίτη θέση των κατασκευαστών

Ρεκόρ σημείωσε η Realme
30 Οκτωβρίου 2020 10:26
Η Xiaomi ξεπέρασε την Apple και είναι στην τρίτη θέση των κατασκευαστών

Οι νέες αναφορές τριμήνου στη smartphone βιομηχανία δείχνουν μια ενδιαφέρουσα αλλαγή. Η Xiaomi κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση, εκτοπίζοντας την Apple. Η Xiaomi σημείωσε ανάπτυξη 46% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ η Apple σημείωσε πτώση 7% και ελπίζει τώρα στην επάνοδό της με την κυκλοφορία των νέων iPhones.

Η Samsung σημειώνοντας τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία της και αύξηση 47% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, επανήλθε στην πρώτη θέση την οποία είχε χάσει στο προηγούμενο τρίμηνο από την Huawei. Η Huawei από την πλευρά της είδε πτώση 7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 24% σε σχέση με πέρυσι, κατάφερε όμως να διατηρήσει τη δεύτερη θέση.

Στις υπόλοιπες θέσεις συναντάμε Oppo, Vivo και Realme, όλες θυγατρικές εταιρίες της BBK Electronics. Αξίζει να σημειωθεί πως η Realme ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand στο τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 132% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, προσφέροντας στην αγορά 14.8 εκατομμύρια συσκευές. Έτσι, έγινε και το πρώτο brand στον κόσμο που πρόσφερε πιο γρήγορα 50 εκατομμύρια συσκευές από την αρχή λειτουργίας του.