Η Apple ετοιμάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης για να απεξαρτηθεί από την Google

Έπαιξε ρόλο η κυβερνητική έρευνα περί ανταγωνισμού
29 Οκτωβρίου 2020 10:52
Η Apple ετοιμάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης για να απεξαρτηθεί από την Google

Μία πρόσφατη αναφορά αποκάλυψε πως η Google πληρώνει $12 δισεκατομμύρια την Apple για να παραμείνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του Safari. Φαίνεται όμως πως παρόλο που μιλάμε για τεράστια ποσά, η Apple σκέφτεται μακροπρόθεσμα και θεωρεί πως θα είναι καλύτερα αν αναπτύξει κάτι δικό της.

Σύμφωνα λοιπόν με μία νέα αναφορά των Financial Times, η Apple θέλει να αναπτύξει τη δική της μηχανή αναζήτησης για να μειώσει την εξάρτησή της από την Google και να γίνει πιο ανεξάρτητη, ειδικότερα τώρα που αντιμετωπίζει κατηγορίες περί μονοπωλίου από την κυβέρνηση.

Η Apple ενισχύει τις προσπάθειές της να αναπτύξει τη δική της μηχανή αναζήτησης καθώς οι αμερικανικές Αρχές περί μονοπωλίου απειλούν τις πληρωμές δισεκατομμυρίων που κάνει η Google για να εξασφαλίσει την κύρια θέση της στα iPhone.

 

Σε μία αλλαγή που πρόσεξαν λίγοι στην τελευταία έκδοση του λογισμικού του iPhone, στο iOS 14, η Apple ξεκίνησε να δείχνει τα δικά της αποτελέσματα αναζήτησης και links απευθείας σε websites όταν οι χρήστες αναζητούσαν κάτι από την home screen τους.

Αν η Apple αποφασίσει να προχωρήσει μόνη της στον κόσμο της ψηφιακής αναζήτησης, θα είναι σίγουρα μία πολύ δύσκολη προσπάθεια. Η Google διαθέτει χρόνια εμπειρίας και δεδομένων που βελτιώνουν συνέχεια τη μηχανή αναζήτησής της, ενώ άλλες εταιρίες όπως η Microsoft δεν είχε ιδιαίτερη τύχη με το Bing.