Τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία της καταγράφει η Samsung

Μεγάλη αύξηση στο mobile τομέα
29 Οκτωβρίου 2020 10:16
Τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία της καταγράφει η Samsung

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τα έσοδα τρίτου τριμήνου του 2020 τα οποία φτάνουν τα 66.96 τρισεκατομμύρια κορεατικά γουόν (€50.37 δις), ενώ τα κέρδη της αγγίζουν τα 12.35 τρισεκατομμύρια γουόν (€9.2 δις), σημειώνοντας τα μεγαλύτερα έσοδα τριμήνου στην ιστορία της εταιρίας. Καταλύτης σε αυτήν την άνοδο ήταν η πανδημία η οποία ενίσχυσε τη ζήτηση.

Ακόμα και ενώ συνεχίζεται η πανδημία της COVID-19 σε όλο τον κόσμο, το άνοιγμα των οικονομιών σε αγορές-κλειδιά οδήγησε σε σημαντική αύξηση στη ζήτηση των καταναλωτών. Η Samsung Electronics μπόρεσε να ανταποκριθεί δυναμικά μέσω της ευέλικτης παγκόσμιας αλυσίδας προμηθευτών, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα έσοδα τριμήνου στην ιστορία της.

Κύριος οδηγός σε αυτήν την αύξηση ήταν το mobile τμήμα και η αυξημένη ζήτηση σε smartphones. Μάλιστα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, τα έσοδα του mobile αυξήθηκαν κατά 59%. Σημαντικό μέρος της αύξησης κερδών στον mobile τομέα ήταν η απότομη αύξηση της ζήτησης μνημών από την Huawei, η οποία έκανε επείγουσες παραγγελίες πριν τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ.

Ωστόσο η Samsung προειδοποιεί τους επενδυτές πως τα έσοδα θα πέσουν στο ερχόμενο τρίμηνο, λόγω της αναμενόμενης πτώσης ζήτησης μνημών και του υψηλότερου ανταγωνισμού στη smartphone αγορά.