MagSafe: Θα χρειαστείτε τον αυθεντικό φορτιστή της Apple για να φορτίσετε με 15W

Ο οποίος πωλείται ξεχωριστά
29 Οκτωβρίου 2020 09:12
MagSafe: Θα χρειαστείτε τον αυθεντικό φορτιστή της Apple για να φορτίσετε με 15W

Η MagSafe φόρτιση της Apple φαίνεται πως είναι το μέλλον, τουλάχιστον για την ίδια την εταιρία, αλλά ακόμα καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου. Ενώ υπόσχεται ταχεία ασύρματη φόρτιση με 15W στα iPhone 12 (τη διπλάσια από την τωρινή στα iPhones), μερικές πρώτες δοκιμές βρήκαν πως φορτίζει παλαιότερα iPhones με μόλις 1-2W.

Το τοπίο έρχεται να ξεκαθαρίσει κάπως ο YouTuber Aaron Zollo, πραγματοποιώντας κάποιες αναλυτικές δοκιμές. Ο Zollo είδε λοιπόν πως αν θέλετε να έχετε τα 15W που διαφημίζονται από την Apple θα πρέπει να έχετε τον φορτιστή των 20W, τον οποίο η Apple πουλά ξεχωριστά.

Ο Zollo δοκίμασε και άλλους Apple φορτιστές, συμπεριλαμβανομένου αυτού των 96W που έρχεται με το MacBook Pro και διαπίστωσε πως η MagSafe φόρτιση φτάνει μόνο τα 10W. Δοκίμασε και φορτιστές τρίτων, όπως αυτόν της Aukey στα 65W, και διαπίστωσε πως φόρτιζε με MagSafe στα 8-9W.

Μην ξεχνάτε πως ο αντάπτορας της πρίζας δε συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία ούτε του iPhone 12, ούτε του MagSafe. Λάβετε υπόψη λοιπόν αυτά τα νούμερα γιατί αν θέλετε τη μέγιστη απόδοση στην περίπτωση που αγοράσετε MagSafe φορτιστή, καλό θα ήταν να αγοράσετε και έναν αντάπτορα 20W της Apple.