Η εφαρμογή του YouTube ανανεώνεται και προσθέτει νέα gestures και λίστες κεφαλαίων

Μάθετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε
27 Οκτωβρίου 2020 09:26
Η εφαρμογή του YouTube ανανεώνεται και προσθέτει νέα gestures και λίστες κεφαλαίων

Το YouTube αναβαθμίζει την εφαρμογή του σε Android και iOS προσφέροντας μεγαλύτερο έλεγχο στο χρήστη. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση είναι το νέο gesture για να περάσει ο χρήστης σε full screen video. Πλέον, αντί για να πατήσετε το αντίστοιχο εικονίδιο ή να γυρίσετε οριζόντια τη συσκευή σας, αρκεί ένα swipe up για να κάνετε το video να καταλάβει ολόκληρη την οθόνη σας και ένα swipe down για να επιστρέψει στην προηγούμενη μορφή του. Η κίνηση λειτουργεί μόνο όταν γίνεται μέσα στο παράθυρο του video για να μην μπερδεύεστε με τις κινήσεις ελέγχου του ίδιου του τηλεφώνου.

Επίσης προστίθενται μερικά νέα εικονίδια στον video player όπως η δυνατότητα να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή, το εικονίδιο των υποτίτλων και η δυνατότητα να κάνετε tap στο χρόνο του video και να εναλλάξετε πόση ώρα παίζει το video και πόση ώρα απομένει.

Ένα ακόμα αναβαθμισμένο χαρακτηριστικό είναι τα κεφάλαια του video που αναπτύσσει το YouTube εδώ και μήνες. Πλέον μπορείτε να δείτε μία λίστα με τα κεφάλαια στα οποία έχει χωρίσει ο δημιουργός το video του, μαζί με ένα preview thumbnail.

Τέλος, προσθέτει το “suggested actions”, μικρές ειδοποιήσεις για προτεινόμενες ενέργειες όπως την περιστροφή του τηλεφώνου για πλήρη οθόνη ή τη χρήση ενός VR headset.