Μην ελπίζετε να φορτίζετε τα παλαιότερα iPhone σας με το MagSafe (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξαιρετικά αργές ταχύτητες φόρτισης
24 Οκτωβρίου 2020 09:33
Μην ελπίζετε να φορτίζετε τα παλαιότερα iPhone σας με το MagSafe (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλοί αναλυτές θεωρούν πως ο MagSafe φορτιστής θα είναι το μέλλον της φόρτισης στην Apple και στη smartphone βιομηχανία γενικότερα, μιας και η ασύρματη φόρτιση που προσφέρει ενώ μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο, θα φέρει τελικά την αφαίρεση της θύρας ενσύρματης φόρτισης σε νεότερες γενιές και γενικά των θυρών στα τηλέφωνα. Ωστόσο αυτή η πρώτη έκδοση MagSafe θέλει από ότι φαίνεται ακόμα βελτιώσεις.

Καταρχάς, ενώ η Apple λέει πως η MagSafe τεχνολογία θα μπορεί να φορτίζει και παλαιότερα iPhones που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση, πρακτικά θα είναι άχρηστη. Το YouTube κανάλι Max Tech ανακάλυψε πως το MagSafe ναι μεν φορτίζει παλαιότερα iPhones, αλλά σε εξωφρενικά αργές ταχύτητες των 1-2W. Τα ευρήματα του video έρχονται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της Apple πως οι συμβατές Qi συσκευές θα φορτίζουν με 7.5W. Παραμένει άγνωστο αν φταίει το hardware ή το software. Στη δεύτερη περίπτωση, ίσως να μπορέσει να διορθωθεί με κάποιο update.

Η χρήση του MagSafe στο iPhone 12 υπόσχεται φόρτιση με 15W. Σε δοκιμές της Wall Street Journal φαίνεται πως η ταχύτητα της ασύρματης φόρτισης είναι η μισή από αυτήν της ενσύρματης. Το iPhone 12 χρειάστηκε μία ώρα για να φτάσει στο 50%. Το ενδιαφέρον σε σχέση με την ενσύρματη φόρτιση είναι πως ένας USB-C φορτιστής των 20W (μόλις 5W παραπάνω) χρειάστηκε το μισό χρόνο, μόλις 28 λεπτά για να φορτίσει το iPhone 12 στο 50%.

Σε τελική ανάλυση, όπως και στο Android στρατόπεδο, αν προτιμάτε τη μέγιστη ταχύτητα στη φόρτιση καλύτερα να μείνετε στην ενσύρματη. Αν ελπίζατε να πάρετε ένα MagSafe για παλαιότερο iPhone, μάλλον θα απογοητευτείτε από τις επιδόσεις του.