Ολλανδός hacker ισχυρίζεται πως χάκαρε το Twitter του Trump μαντεύοντας το πανεύκολο password του 

Το διαψεύδει ο Λευκός Οίκος και οι μυστικές υπηρεσίες

Ολλανδός hacker ισχυρίζεται πως χάκαρε το Twitter του Trump μαντεύοντας το πανεύκολο password του

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η περίπτωση ενός Ολλανδού hacker, ο οποίος ισχυρίζεται πως χάκαρε τον Twitter λογαριασμό του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump. Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα η ολλανδική εφημερίδα de Volkskrant. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Victor Gevers απέκτησε πρόσβαση στο Twitter account του Trump, απλά μαντεύοντας το password “maga2020!” το οποίο είναι το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Trump “Make America Great Again”. Επιπλέον, ο Gevers ισχυρίζεται πως δε διέθετε πιστοποίηση δύο παραγόντων για την ασφάλειά του.

Ο Gevers ως ethical hacker δεν ανάρτησε τίποτα για λογαριασμό του Trump, παρά πήρε μόνο screenshots τα οποία έστειλε έπειτα στο email του Προέδρου που συνδεόταν με το account, καθώς και στον αμερικανικό οργανισμό για την ψηφιακή ασφάλεια. Προτείνει στον Trump να πάρει περισσότερα μέτρα ασφαλείας δίνοντάς του οδηγίες για να ενεργοποιήσει το two-step verification, ενώ προτείνει και ένα μεγαλύτερο password, όπως το “!IWillMakeAmericaGreatAgain2020!”.

Το δημοσίευμα διέψευσαν Λευκός Οίκος και μυστικές υπηρεσίες.

Είναι απόλυτα αναληθές, αλλά δε σχολιάζουμε τις διαδικασίες ασφαλείας γύρω από τους social media λογαριασμούς του Προέδρου.

Το Twitter, χωρίς να αποκαλύπτει τα μέτρα προστασίας του λογαριασμού του Trump, αρνήθηκε και αυτό τους ισχυρισμούς.

Δεν έχουμε δει αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του, ούτε από το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Ολλανδία. Ενσωματώνουμε προληπτικά μέτρα ασφαλείας για συγκεκριμένες ομάδες υψηλών προφίλ που σχετίζονται με τις εκλογές στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με ομοσπονδιακά τμήματα της κυβέρνησης.

0 σχολια