Ο Carl Pei μιλάει για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από την OnePlus

Καμία δήλωση ακόμα από την εταιρία
18 Οκτωβρίου 2020 10:31
Ο Carl Pei μιλάει για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από την OnePlus

Πριν πέντε μέρες είχαμε αναφέρει πως ο συνιδρυτής της OnePlus, Carl Pei, αποχώρησε από την εταιρία, μία μέρα πριν την επίσημη παρουσίαση του OnePlus 8T. Η αποχώρηση έγινε σιωπηλά για να μην αποσπαστεί η δημοσιότητα από την παρουσίαση του νέου κινητού, τώρα όμως ο Pei ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του μέσω των forums της OnePlus.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρει ξεκάθαρα του λόγους πέρα από το ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για την οικογένειά του και για ό,τι ακολουθεί πέρα από αυτό. Παρά την ευγνωμοσύνη που εκφράζει για το συνιδρυτή και CEO της εταιρίας, Pete Lau, φήμες κάνουν λόγο για προβλήματα στη σχέση τους και πως ο Pei φεύγει για να ξεκινήσει τη δική του εταιρία.

Μετά από σχεδόν 7 χρόνια στην OnePlus, έχω πάρει τη δύσκολη απόφαση να πω αντίο.

Μεγάλωσα ξοδεύοντας πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, δημιουργώντας προϊόντα και κοινότητες. Βλέποντας ότι οι ιδέες στο μυαλό κάποιου θα μπορούσαν να μετατραπούν σε πραγματικότητα και να επηρεάσουν τη ζωή των ανθρώπων πήρα μεγάλη χαρά και ήξερα από νωρίς ότι αυτό ήταν το μονοπάτι για μένα.

Ο κόσμος δεν χρειαζόταν άλλη μια μάρκα smartphone το 2013. Αλλά βρήκαμε τρόπους να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα και ονειρευόμασταν να ταρακουνήσουμε τη βιομηχανία. Καλύτερα προϊόντα. Κατασκευασμένα σε συνεργασία με τους χρήστες μας. Σε πιο λογικές τιμές. Πέρασαν τα χρόνια και σήμερα η OnePlus είναι μια ισχυρή δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται όταν πρόκειται για κορυφαία smartphones. Και με τη νέα σειρά προϊόντων Nord, αυτή η επιτυχία θα συνεχιστεί σε νέα τμήματα της αγοράς.

Ήμουν μόλις 24 ετών όταν ξεκίνησε η OnePlus, είναι εκεί που πέρασα τα περισσότερα χρόνια μου, και είναι και το μέρος που μεγάλωσα. Από τη νευρική συνέντευξη του πρώτου υπαλλήλου μου, μέχρι το να αντιμετωπίζω σοβαρό φόβο κατά την πρώτη φορά που παρουσίασα ένα προϊόν, μέχρι να μάθω πώς να διαχειριστώ μια ομάδα… Το ταξίδι ήταν πραγματικό. Τα πράγματα που έχουμε καταφέρει και μάθαμε, δεν μπορώ να αρχίσω να φαντάζομαι μια πιο ικανοποιητική περιπέτεια.

Η κοινότητά μας εντάχθηκε στο κίνημα πριν καν έχουμε ένα προϊόν, όταν είχαμε μόνο φιλοδοξίες και ιδέες. Από την εμφάνιση εκατοντάδων από εσάς για να απολαύσετε ένα παγωτό μαζί μου, χιλιάδες που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις μας και δεκάδες εκατομμύρια που αγοράζουν τα προϊόντα μας παγκοσμίως, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που πιστέψατε σε εμάς όλα αυτά τα χρόνια.

Και η ομάδα. Οι καταπληκτικοί άνθρωποι με τους οποίους ήμουν τυχερός να πολεμήσω δίπλα-δίπλα. Οι φιλίες που έκανα εδώ είναι τα πιο πολύτιμα μέρη αυτού του ταξιδιού. Με αυτούς, η εταιρεία είναι σε ικανά χέρια.

Είμαι αιώνια ευγνώμων στον Pete που λεδωσε την ευκαιρία σε αυτό το παιδί χωρίς πτυχίο κολεγίου, χωρίς τίποτα στο όνομά του παρά ένα όνειρο. Η εμπιστοσύνη, η καθοδήγηση και η συντροφικότητα δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Ευχαριστώ για την ευκαιρία μιας ζωής.

Ποτέ δε μετάνιωσα που εμπιστεύτηκα τα ένστικτά μου και αυτή η φορά δεν διαφέρει. Τα τελευταία χρόνια, η OnePlus ήταν το μοναδικό μου επίκεντρο, και οτιδήποτε άλλο έπρεπε να πάει πίσω. Ανυπομονώ να αφιερώσω λίγο χρόνο για να αποσυμπιεστώ και να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου. Και μετά θα ακολουθήσω την καρδιά μου για ό,τι έρχεται.

Με ευγνωμοσύνη, Carl