Γιατί το iPhone 12 Pro δεν έχει οθόνη 120Hz;

Έμεινε στα 60Hz η Apple
14 Οκτωβρίου 2020 10:45
Γιατί το iPhone 12 Pro δεν έχει οθόνη 120Hz;

Τη στιγμή που τα 90Hz στην οθόνη κινητών κοντεύουν να γίνουν κάτι συνηθισμένο στη smartphone βιομηχανία, με μερικούς Android κατασκευαστές να προσφέρουν 120Hz και 144Hz, αρκετοί ήταν πεπεισμένοι πως θα κάνει και η Apple αυτή τη μετάβαση. Τουλάχιστον για την Pro σειρά, φήμες έκαναν λόγο για OLED οθόνη στα 120Hz.

Ωστόσο κατά την παρουσίαση των νέων iPhone 12 δεν έγινε καμία αναφορά στα Hz, με την Apple να παραμένει στη γνωστή συνταγή των 60Hz. Ο λόγος για τη διστακτικότητα της Apple εξηγείται από το γνωστό leaker, Jon Prosser.

Σύμφωνα με τις πηγές του Prosser, το hardware ήταν παραπάνω από ικανό να “σηκώσει” τα 120Hz. Το πρόβλημα τελικά ήταν η μπαταρία. Με το 5G να “ρουφάει” την μπαταρία, τα 120Hz ήταν υπερβολή και οι μηχανικοί της Apple αναγκάστηκαν να διαλέξουν μεταξύ των δύο, με το νικητή τελικά να είναι το 5G. Όπως σημειώνει και ο ίδιος, το 5G είναι πολύ πιο εύκολο να το προωθήσεις.

Ναι τα σπασικλάκια θα αγαπήσουν τα 120Hz, αλλά το μέσο πελάτη δεν τον νοιάζει. Είναι πολύ πιο εύκολο να προωθήσεις το “το τηλέφωνό σου είναι ταχύτερο εξαιτίας του 5G” από το να κάτσεις να εξηγήσεις το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα 120Hz θα έρθουν οπωσδήποτε στην επόμενη γενιά iPhone.

Όσον αφορά την μπαταρία, η ίδια η Apple ανακοίνωσε “έξυπνη” χρήση του 5G, που σημαίνει πως το τηλέφωνο θα διαλέγει πότε θα ενεργοποιεί τις 5G κεραίες ανάλογα με τη χρήση του κινητού, για να εξοικονομεί μπαταρία.

Tags: