Το Instagram γιορτάζει 10 χρόνια και κρύβει ένα μυστικό στην εφαρμογή του

Εισάγει και νέα χαρακτηριστικά
07 Οκτωβρίου 2020 11:02
Το Instagram γιορτάζει 10 χρόνια και κρύβει ένα μυστικό στην εφαρμογή του

Τα δέκατα γενέθλια του γιορτάζει το Instagram και εισάγει μερικά νέα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το “Stories Map”. Πρόκειται για μία νέα έκδοση των χαρτών που είχε αφαιρέσει το 2016. Τώρα, αντί για έναν δημόσια προσβάσιμο χάρτη με τις φωτογραφίες του χρήστη, ο χάρτης μετακινείται στο Story Archive. Έτσι, αντί να βλέπετε ένα χάρτη με τις τοποθεσίες που καταγράφηκαν τα posts σας, θα βλέπετε τις τοποθεσίες των Stories σας. Ο χάρτης πλέον είναι για τα μάτια σας μόνο και δεν μπορείτε να το μοιραστείτε με τους ακολούθους σας.

Επιπλέον, το Instagram γίνεται πιο αυστηρό όσον αφορά το bullying. Αντί να ζητά από τους χρήστες να σκεφτούν ξανά τα κακά σχόλια τους για κάποιον, η νέα προειδοποίηση σημειώνει πως αν οι χρήστες συνεχίσουν να παραβιάζουν τους κανόνες του, θα απενεργοποιηθούν οι λογαριασμοί τους. Όσο για αυτούς που βρίσκονται στην πλευρά που δέχεται τις προσβολές, το Instagram δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο θα κρύβει αυτόματα σχόλια παρόμοια με αυτά που έχουν γίνει αναφορά από άλλους.

Ως μέρος των εορτασμών των 10 χρόνων πρόσθεσε ένα easter egg που επιτρέπει στους χρήστες να βρουν τα παλιά εικονίδια της εφαρμογής σε iOS και Android. Για να το βρείτε, κάντε ένα παρατεταμένο swipe down στο μενού των ρυθμίσεων.