Το Facebook αφαιρεί post του Trump που συγκρίνει την COVID-19 με την εποχική γρίπη 

Παρόμοια γραμμή και από το Twitter

Το Facebook αφαιρεί post του Trump που συγκρίνει την COVID-19 με την εποχική γρίπη

Το Facebook αφαίρεσε ένα post του Αμερικανού Προέδρου ο οποίος δήλωσε πως ο νέος κορωνοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη. Αργότερα, η εταιρία επιβεβαίωσε στο CNN πως το post κατέβηκε επειδή παραβίασε τους κανονισμούς του περί παραπληροφόρησης για COVID-19.

Πολλοί άνθρωποι κάθε χρονιά, μερικές φορές πάνω από 100.000 και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, μάθαμε να ζούμε με αυτή, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με την COVID, η οποία στους περισσότερους πληθυσμούς είναι λιγότερο θανατηφόρα.

Στις ΗΠΑ οι οποίες μετρούν τους περισσότερους θανάτους λόγω της πανδημίας από οποιοδήποτε έθνος στη Γη, οι νεκροί έχουν φτάσει τις 210.000 από το Μάρτιο. Η γρίπη σκοτώνει κάπου μεταξύ 12.000 και 61.000 ανθρώπων κάθε χρονιά, όπως δείχνουν τα στατιστικά της αμερικανικής κυβέρνησης την τελευταία δεκαετία.

Το Twitter από την άλλη δε διέγραψε το tweet, αλλά πρόσθεσε μία προειδοποίηση πως παραβιάζει τους κανονισμούς της εταιρίας περί παραπληροφόρησης σχετικά με την COVID.

Ο Donald Trump επέστρεψε στο Λευκό Οίκο το βράδυ της Δευτέρας, ενώ δέχθηκε κριτική για την αφαίρεση της μάσκας του όντας ακόμα μολυσματικός, απειλώντας την υγεία του προσωπικού του Λευκού Οίκου. Ο ίδιος δήλωσε πως ανυπομονεί να επιστρέψει στην εκλογική μάχη και συγκεκριμένα στο debate της 15ης Οκτωβρίου στο Miami, ενώ ο Biden δήλωσε πως θα ακούσει τις συμβουλές των ειδικών για το αν θα συναντήσει τον Trump στη σκηνή.

2 comment(s)

End of content

No more pages to load