Το Twitter προειδοποιεί πως θα τιμωρήσει του χρήστες που εύχονται το θάνατο του Trump

Υπάρχουν ήδη κανονισμοί για αυτό
03 Οκτωβρίου 2020 09:51
Το Twitter προειδοποιεί πως θα τιμωρήσει του χρήστες που εύχονται το θάνατο του Trump

Η ανακοίνωση του Donald Trump στο Twitter πως τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του πάσχουν  από COVID-19, είχε ποικίλα σχόλια. Σε μία πολωμένη όσο ποτέ Αμερική, πολλοί ήταν αυτοί που ευχήθηκαν μία ταχεία ανάρρωση, ενώ δεν έλλειψαν και αυτοί που ήλπιζαν να χάσει τη ζωή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ από την ασθένεια. Το Twitter χρειάστηκε μάλιστα να επέμβει, προειδοποιώντας τους χρήστες πως θα προχωρήσει σε προσωρινή διαγραφή λογαριασμών αν εύχονται δημόσια το θάνατο του Προέδρου.

Ενώ δεν έδωσε στη δημοσιότητα το ρυθμό με τον οποίο θα επιβάλλει τους κανονισμούς του, σημείωσε πως tweets που εύχονται το θάνατο ανθρώπων απαγορεύονται γενικά από την πλατφόρμα και αφαιρούνται, χωρίς πάντα αυτό να σημαίνει διαγραφή λογαριασμού.

Οι κανονισμοί του Twitter αναφέρουν συγκεκριμένα:

Δεν ανεχόμαστε περιεχόμενο που εύχεται, ελπίζει και εκφράζει επιθυμία για θάνατο, σοβαρό τραυματισμό ή πιθανώς θανατηφόρες ασθένειες σε άνθρωπο ή ομάδα ανθρώπων. Αυτό περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται σε:

  • Να ελπίζεις κάποιος να πεθάνει από σοβαρή ασθένεια, π.χ. “Ελπίζω να πάθεις καρκίνο και να πεθάνεις”.
  • Να εύχεσαι να πέσει κάποιος θύμα σοβαρού ατυχήματος, π.χ. “Εύχομαι να σε πατήσει αμάξι την επόμενη φορά που θα μιλήσεις”.
  • Να λες πως μία ομάδα ανθρώπων αξίζει σοβαρό σωματικό τραυματισμό, π.χ. “Αν αυτοί οι διαδηλωτές δε σταματήσουν, τους αξίζει να τους πυροβολήσουν”.

Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει πάνω από 200.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ ο Πρόεδρος κατατάσσεται στις ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω ηλικίας και σωματικού βάρους. Ο Trump νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο με τους γιατρούς να λένε πως εμφανίζεται λίγο καταβεβλημένος, ενώ η σύζυγός του είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, την ηγεσία του κράτους αναλαμβάνει ο Αντιπρόεδρος, Mike Pence.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Facebook έχει διαφορετική αντιμετώπιση για το θέμα ευχών θανάτου. Τις επιτρέπει όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα και celebrities για να επιτρέψει τη συζήτηση και αφαιρεί μόνο σοβαρές επιθέσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιτρέπει τις ευχές για το θάνατο του Trump αρκεί να μην κάνουν tag τον ίδιο.