Αναβάλλεται η κυκλοφορία της Nvidia GeForce RTX 3070

Και η Nvidia ελπίζει τα πράγματα να κυλίσουν ομαλότερα
03 Οκτωβρίου 2020 08:12
Αναβάλλεται η κυκλοφορία της Nvidia GeForce RTX 3070

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η Nvidia ανακοίνωσε πως η κυκλοφορία της GeForce RTX 3070 θα καθυστερήσει. Συγκεκριμένα, οι PC gamers θα πρέπει να κάνουν υπομονή δύο περισσότερες εβδομάδες. Αρχικά, η κυκλοφορία ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το ντεμπούτο της έχει αναβληθεί για τις 29 του ίδιου μήνα.

Η Nvidia επιβεβαίωσε πως με αυτή την κίνηση θέλει να εξασφαλίσει πως τα καταστήματα ανά τον κόσμο θα είναι εφοδιασμένα με περισσότερο στοκ. Η αλήθεια είναι πως η κυκλοφορία της RTX 3080 δεν κύλισε ιδιαίτερα ομαλά. Αρχικά, ήταν πολύ δύσκολο να βρει κάποιος την κάρτα, μιας και το περιορισμένο στοκ, αλλά και οι κερδοσκόποι μεταπωλητές δυσκόλεψαν την κατάσταση. Στη συνέχεια προέκυψε και το θέμα των crashes που ανάγκασε την Nvidia να ρίξει τα ρολόγια της κάρτας μέσω driver update

Ο επιπλέον χρόνος σίγουρα θα βοηθήσει την Nvidia να πετύχει ένα ομαλότερο launch. Βέβαια, εφόσον η RTX 3070 ακολουθεί το μοτίβο των 3080 και 3090, θα είναι μια πανίσχυρη κάρτα που σίγουρα θα ξεπουλήσει γρήγορα. Οπότε, καλό θα ήταν να είστε σε εγρήγορση στις 29 του Οκτωβρίου, παρά το αυξημένο στοκ.