Δικαστής μπλοκάρει την απαγόρευση του TikTok από τα app stores

Σανίδα σωτηρίας
28 Σεπτεμβρίου 2020 09:34
Δικαστής μπλοκάρει την απαγόρευση του TikTok από τα app stores

Η παράταση του ban του TikTok από τα app stores στις ΗΠΑ έληγε χτες Κυριακή, ωστόσο ο δικαστής Carl Nichols έδωσε μία σανίδα σωτηρίας στο δημοφιλές social media, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Η λογική πίσω από την απόφασή του παραμένει άγνωστη αφού παραδόθηκε σφραγισμένη στους δικηγόρους των δύο πλευρών, ωστόσο το γεγονός είναι πως το ban μπλοκάρεται μέχρι νεοτέρας. Η απόφαση όμως δεν έχει ισχύ για τους περιορισμούς του Υπουργείου Εμπορίου που θα ισχύσουν από τις 12 Νοεμβρίου.

Οι δικηγόροι του TikTok ισχυρίστηκαν πως ένα ban που θα απέτρεπε νέα downloads του TikTok από τα app stores της Google και της Apple θα παραβίαζε το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου, ειδικά πριν τις εκλογές, αλλά οι δικηγόροι της κυβέρνησης θεώρησαν πως τα επιχειρήματα του TikTok για την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος δεν ισχύουν επειδή η κυβέρνηση θεωρεί την εφαρμογή απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Το TikTok είναι ικανοποιημένο με την απόφαση του δικαστή και τόνισε πως θέλει να συνεχίσει το διάλογο με την κυβέρνηση, για να μετατρέψουν την πρότασή τους - την οποία δέχθηκε αρχικά ο Πρόεδρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο - σε συμφωνία.

Tags: