Νέα επίθεση του Facebook στην Apple για την εφαρμογή μηνυμάτων

Θέλει το Messenger ως default
27 Σεπτεμβρίου 2020 07:36
Νέα επίθεση του Facebook στην Apple για την εφαρμογή μηνυμάτων

Το Facebook συνεχίζει να ασκεί πίεση στην Apple και μετά την πρώτη υποχώρησή της, επιτίθεται ξανά στον τεχνολογικό κολοσσό, αυτή τη φορά για την default εφαρμογή μηνυμάτων. Με το iOS 14 και iPadOS 14, η Apple επέτρεψε για πρώτη φορά στους χρήστες της να επιλέξουν την default εφαρμογή που θέλουν για browser ή email. Ωστόσο δε συμπεριέλαβε άλλες κατηγορίες όπως μηνύματα, μουσική και ημερολόγιο, οι οποίες παραμένουν κολλημένες στις εφαρμογές της Apple. Έτσι, το Facebook πιέζει την Apple να αφήσει τους χρήστες να διαλέξουν την default εφαρμογή μηνυμάτων τους, με το Facebook να προσφέρει το δικό του Messenger.

Νιώθουμε πως οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να επιλέγουν διαφορετικές εφαρμογές μηνυμάτων ως default στο τηλέφωνό τους. Γενικά, τα πάντα κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Για κάθε άλλο developer στο χώρο του messaging, δεν είναι ένας πραγματικά δίκαιος ανταγωνισμός στην πλατφόρμα της Apple. Αν η Apple μιμούνταν την προσέγγιση του Android, θα μας επέτρεπε να ανταγωνιστούμε πιο δίκαια εκεί που το iOS είναι κυρίαρχο. – Stan Chudnovsky, επικεφαλής Messenger

Το Facebook ζητά εδώ και χρόνια αυτήν την αλλαγή από την Apple και η απάντηση είναι πάντα αρνητική. Ο Chudnovsky υποστηρίζει πως η Apple αρνείται επειδή “το messaging τροφοδοτεί τις hardware πωλήσεις”. Όντως, το iMessage της Apple είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο στην επικοινωνία χρηστών iPhone, υποστηρίζοντας πολλές μορφές επικοινωνίας και είναι κάτι που κρατά τους χρήστες στην πλατφόρμα.

Μία αλλαγή σαν αυτήν θα απαιτούσε επιπλέον αλλαγές στο iOS, μιας και ως τώρα δεν επιτρέπεται σε εφαρμογές τρίτων να λαμβάνουν SMS σε iPhone.