Η NVIDIA ζητάει δημόσια συγγνώμη για το χαμό με τις RTX 3080

“Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό”
22 Σεπτεμβρίου 2020 10:05
Η NVIDIA ζητάει δημόσια συγγνώμη για το χαμό με τις RTX 3080

Η NVIDIA μέσω του τμήματος FAQ του site της ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους πελάτες της για το φιάσκο των προπαραγγελιών της RTX 3080 κάρτας γραφικών. Δήλωσε πως η ζήτηση για τη νέα κάρτα ήταν χωρίς προηγούμενο, ξεπερνώντας σε πολλά sites ακόμα και την Black Friday. Το ίδιο το site της NVIDIA σταμάτησε να λειτουργεί, αφού δέχτηκε 10 φορές περισσότερη κίνηση από το προηγούμενο launch των RTX 2080 και 2070.

Περιμέναμε τη μεγαλύτερη ζήτηση στα χρονικά για την RTX 30-series, αλλά ο ενθουσιασμός μας κατέκλυσε. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό το επίπεδο, ούτε οι συνεργάτες μας. Ζητάμε συγγνώμη για αυτό.

Επειδή οι πωλήσεις δεν ξεκίνησαν την ώρα που έπρεπε, η NVIDIA καθυστέρησε να στείλει τα emails ειδοποίησης στους υποψήφιους αγοραστές που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Όταν τα emails έφτασαν στους παραλήπτες, η NVIDIA παραδέχεται πως οι κάρτες είχαν ήδη εξαντληθεί.

Επιπλέον, η NVIDIA σημειώνει πως έπρεπε να ακυρώσει χειροκίνητα εκατοντάδες παραγγελίες που έγιναν από bots στο επίσημο site της. Από εδώ και στο εξής θα παρακολουθεί στενά τις πωλήσεις, ενώ ενσωμάτωσε και ένα CAPTCHA στο checkout για να μειώσει τον αριθμό των bots.

Τέλος, σπεύδει να καθησυχάσει τους ενδιαφερόμενους λέγοντας πως η RTX 3080 είναι σε πλήρη παραγωγή και αυξάνεται κάθε εβδομάδα, ενώ τους καλεί να μην αγοράσουν την κάρτα από κερδοσκόπους που θέλουν να εκμεταλλευτούν την τωρινή κατάσταση.