Οι RTX 3080 εξαντλήθηκαν και πωλούνται για χιλιάδες ευρώ στο eBay

Ουρές και ξενύχτι στα καταστήματα
18 Σεπτεμβρίου 2020 11:59
Οι RTX 3080 εξαντλήθηκαν και πωλούνται για χιλιάδες ευρώ στο eBay

Η νέα κάρτα γραφικών RTX 3080 της NVIDIA δεν πρόλαβε καλά-καλά να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και ήδη έχει εξαντληθεί τόσο από τα ράφια των καταστημάτων, όσο και από τα online stores. Amazon, Newegg, Best Buy, ακόμα και το ίδιο το site της NVIDIA, αναφέρουν την κάρτα ως εξαντλημένη ή με την επιλογή να ειδοποιηθείτε όταν γίνει διαθέσιμη. Στα καταστήματα λιανικής παρατηρήθηκαν φαινόμενα που βλέπουμε σε Black Friday, με αρκετούς να κατασκηνώνουν αποβραδίς στα πεζοδρόμια.

Ο εκνευρισμός των υποψήφιων αγοραστών κορυφώθηκε όταν άρχισαν να βλέπουν τις κάρτες στο eBay, με τιμές που κυμαίνονταν από $1.000 έως $2.500 τη στιγμή που η επίσημη τιμή της NVIDIA είναι $699.

Η NVIDIA αναγνώρισε το πρόβλημα, λέγοντας πως οι πωλήσεις επλήγησαν από bots και κερδοσκόπους.

Σήμερα το πρωί είδαμε μία χωρίς προηγούμενο ζήτηση για την GeForce RTX 3080 σε καταστήματα λιανικής σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του NVIDIA online store. Στις έξι τα ξημερώματα προσπαθήσαμε να προωθήσουμε την κάρτα στο NVIDIA store. Παρά την προετοιμασία μας, το NVIDIA store αδρανοποιήθηκε από την κίνηση και έβγαζε σφάλμα. Μπορέσαμε να το λύσουμε και οι πωλήσεις ξεκίνησαν κανονικά. Για να σταματήσουμε τα bots και τους κερδοσκόπους στο NVIDIA store, κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, συμπεριλαμβανομένης της χειροκίνητης έγκρισης των παραγγελιών, για να φτάσουν αυτές οι κάρτες στα χέρια των πραγματικών πελατών. Πάνω από 50 διεθνή καταστήματα λιανικής είχαν απόθεμα στις 6 το πρωί. Η ομάδα της NVIDIA και οι συνεργάτες μας αποστέλλουν περισσότερες RTX 3080 κάθε μέρα στα καταστήματα. Ζητάμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την πρωινή τους εμπειρία.