Η νέα GoPro Hero 9 Black φέρνει 5K video και καλύτερη μπαταρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δεύτερη έγχρωμη οθόνη
17 Σεπτεμβρίου 2020 10:38
Η νέα GoPro Hero 9 Black φέρνει 5K video και καλύτερη μπαταρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νέα action camera της GoPro είναι επίσημη. Η GoPro Hero 9 Black φέρνει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τους προκατόχους του. Καλύτερη ανάλυση, καλύτερη σταθεροποίηση, μεγαλύτερη μπαταρία και μία δεύτερη έγχρωμη οθόνη είναι οι κυριότερες αλλαγές.

Η νέα GoPro Hero 9 Black έχει πλέον τη δυνατότητα καταγραφής 5K video στα 30fps ή 24fps, 4K video στα 60fps, 2.7Κ στα 120fps και 1080p στα 240fps. Οι φωτογραφίες έχουν και αυτές αναβαθμιστεί από τα 12 στα 20MP.

Η κύρια οθόνη είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, στις 2.27 ίντσες. Ευπρόσδεκτη αλλαγή είναι η εμπρόσθια οθόνη των 1.4 ιντσών η οποία είναι πλέον έγχρωμη και σας βοηθά να τοποθετηθείτε στο κάδρο για την τέλεια selfie. Ωστόσο δεν είναι touch, ενώ έχετε και την επιλογή να την απενεργοποιήσετε τελείως.

Η μπαταρία είναι 40% μεγαλύτερη από την Hero 8 Black και πλέον φτάνει τα 1720mAh, προσφέροντας 30% περισσότερο χρόνο χρήσης κατά μέσο όρο. Η GoPro σημειώνει πως η νέα μπαταρία έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε πιο κρύες θερμοκρασίες.

Στα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά έχουμε το HyperSmooth 3.0 και το TimeWarp 3.0, φέρνοντας νέα επίπεδα σταθεροποίησης στην κάμερα. Τα συστήματα μάλιστα συνεργάζονται με το νέο σύστημα ευθυγράμμισης ορίζοντα, κρατώντας σταθερό το πλάνο ακόμα κι αν περιστραφείτε κατά 45 μοίρες. Υπάρχει επίσης δυνατότητα προγραμματισμένη εγγραφής ή εγγραφής για συγκεκριμένο χρόνο.

Υπάρχει πλήρης υποστήριξη των Mods με μερικές αναβαθμίσεις. Το Media mod είναι πλέον ανθεκτικό στη βροχή, ενώ το Max Lens mod είναι ένας φακός ο οποίος κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στη σταθεροποίηση, έχει μεγαλύτερο field of view και μπορεί να προσφέρει σταθερό ορίζοντα ακόμα κι αν περιστραφείτε κατά 360 μοίρες.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Hero 9 σε webcam mode, 1080p live streaming mode, ενώ υποστηρίζει πλήρη έλεγχο με φωνητικές εντολές. Είναι αδιάβροχη σε βάθος έως και 10 μέτρα, ενώ διαθέτει ενσωματωμένο mounting.

 Είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στην Ελλάδα στην τιμή των €499.